Menu

.      

Kalmuse tänava ebaseaduslikud ehitised püsivad kuni sügiseni

Kalmuse 18 asuvale Meelis Raamile kuuluvale kinnistule on linna maale rajatud grillikoda ja aiaga koerakuut. Foto: Võrumaa TeatajaSEISAK • Võru linna Kalmuse tänava äärde linnale kuuluvale maale ja Koreli oja ehituskeeluvööndisse rajatud ebaseaduslikud ehitised püsivad seal vähemalt kuni sügiseni.


Ebaseaduslikud ehitised kerkisid Kalmuse tänava äärde esialgu riigi, hiljem linna maale praeguse Riigikogu liikme Ülo Tuliku maavanemaks oleku ajal. Üks ebaseaduslike ehitiste rajaja on Tuliku tütre elukaaslane Indrek Klampe. Tulik ei soovinud ebaseaduslike ehitiste teemat kommenteerida, öeldes, et Indrek Klampe on selle maa omanik, mitte tema. „Pöörduge Indrek Klampe poole,” ütles Tulik.

SEISAK •Võru linna Kalmuse tänava äärde linnale kuuluvale maale ja Koreli oja ehituskeeluvööndisse rajatud ebaseaduslikud ehitised püsivad seal vähemalt kuni sügiseni.


Kalmuse 18 asuvale Meelis Raamile kuuluvale kinnistule on linna maale rajatud grillikoda ja aiaga koerakuut. Foto: Võrumaa TeatajaEbaseaduslikud ehitised kerkisid Kalmuse tänava äärde esialgu riigi, hiljem linna maale praeguse Riigikogu liikme Ülo Tuliku maavanemaks oleku ajal. Üks ebaseaduslike ehitiste rajaja on Tuliku tütre elukaaslane Indrek Klampe. Tulik ei soovinud ebaseaduslike ehitiste teemat kommenteerida, öeldes, et Indrek Klampe on selle maa omanik, mitte tema. „Pöörduge Indrek Klampe poole,” ütles Tulik.


Indrek Klampe lausus, et ta on toimetanud vastavalt infovahetusele linnavalitsusega ja jäme ots on linnavalitsuse käes, kes peab tegema vastavad toimingud ja menetlused. Ta ei soovinud otseselt vastata küsimusele, miks ta ebaseaduslikke rajatisi pole eemaldanud, soovitades sel teemal pöörduda linnavalitsuse poole.


Kalmuse 16 asuvale Indrek Klampele kuuluvale kinnistule on linna maale rajatud muu hulgas aiaga prügikonteineri hoidla. Foto: Võrumaa TeatajaLinnapea Jüri Kaver ütles, et Kalmuse tänava asi pole eriti kuhugi veel jõudnud. Tema sõnul võtab abilinnapea Kersti Kõosaar praegu seda valdkonda üle ja tutvub olukorraga. „Suve jooksul ei juhtu veel midagi,” ütles Kaver.


Juuni algul abilinnapea kohalt lahkunud Kristjan Võrno ütles kuu aega tagasi, et linnavalitsus saatis välja kirjad Koreli oja ranna ja kalda ehituskeeluvööndis olevate rajatiste eemaldamiseks 30 kalendripäeva jooksul. Samuti ütles ta, et nõusolekuta maade kasutamise osas tuleb tagantjärgi volikogus maade kasutamise või keeldumise üle otsustada.


Võrumaa Teataja kirjutas 28. aprillil, kuidas Kalmuse tänava krundiomanikud, nende seas Indrek Klampe ja tema naaber Meelis Raam, on omavoliliselt hõivanud linna maad ning rajanud sinna kapitaalse aia ja ehitised.{jcomments lock}


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD