Menu

.      

Rõuge veepidu ja paadiralli saab 15aastaseks

Eelmisel aastal Rafti klassis suure paatkonnaga osalenud võistkond Kes Ees, See mees.  Foto: ERAKOGUSÜNDMUS • Rõuge suvi on täis palju üritusi ja peaaegu igal nädalavahetusel toimub midagi. Üks nädal enne paadirallit leiab aset Rõuge laada- ja kalaralli, mida palutakse mitte sassi ajada Rõuge veepeo ja paadiralliga – seda võivad põhjustada ürituste sarnased nimed.


Rõuge veepidu ja paadiralli toimub tänavu 7. juulil. Paadiralli teemanumbriks on 15 – üritus toimub 15. korda, paadirallit korraldav Rõuge noorteklubi on tegutsenud 15 aastat ja õhtul pealaval üles astuv Meie Mees tähistab sel aastal samuti oma 15. tegutsemisaastat.


Juubeliaasta puhul toimub paadiralli eelõhtul Suurjärve kaldal tänuüritus kõikidele paadiralli võitjatele läbi aegade, kõikidele toetajatele, aitajatele, koostööpartneritele ja noorteklubi liikmetele, kes seda korraldanud on.


Juubeliaasta raames on kavas ka mitmeid uusi üllatusi. Õhtusele kummipaadirallile saab registreeruda eelmisel aastal esmakordselt katsetatud Rafti klassis suurte kuue- kuni kümneliikmeliste paatidega. „Nad ei jäänud kiirematele jalgu ega pannud ka ise kõigist mööda,” kommenteerib paadiralli peakorraldaja Karel Saarna eelmisel aastal Rafti klassis osalenud suuri paatkondi ja kutsub kõiki osalema.


Uuendustest veel nii palju, et lisaks pealavale on Suurjärve kaldale paigutatud rannalava, kus algab tegevus juba päeval – lastakse suvist tantsu- ja rannamuusikat, juhitakse päeva jne. Õhtul läheb rannalaval pidu edasi tantsumuusika saatel. Pealaval astuvad üles Liis Lemsalu ja Meie Mees. „Pakume muusikat igale maitsele, nii noortele kui ka eakamatele,” räägib Karel Saarna.


Ürituse kava on väga tihe

Päev algab Kaussjärve kaldal rannavollega. Keskpäeval leiab aset paadiralli teatevõistlus, mis on suhteliselt uus asi. Paadiralli teatevõistlusel on lihtsam distants kui õhtusel kummipaadirallil – ei pea läbima mitut kilomeetrit, vaid saab end testida ja mõelda, kas järgmisel aastal minna päris õigele paadirallile. Teatevõistlus pakub väiksema seltskonnaga osalemiseks lühemat distantsi. See on vahva ühtekuuluvustunnet lisav pingutus. Korraldajad kutsuvad paadiralli teatevõistlusele osalema kuueliikmelisi punte erinevatest klubidest, seltsidest, ühingutest, ettevõtetest ja asutustest.


Pärastlõunal toimub viiendat korda ka isemeisterdatud veesõidukite võistlus, kus on auhind igale võistkonnale. Kõik meisterdama ja võistlusest osa võtma, sest neljal eelneval aastal on see olnud üks päeva vaatemängulisemaid osi!


Väiksemate vahepaladena on päeva jooksul kavas erinevaid suviseid rannamänge, lasteprogramm, köievedu jne.


Kell 18 stardib kummipaadiralli Rõuge viiel järvel. „Viie järve vahel tiirutav distants on üldjoontes ikka sama, kusjuures Kaussjärve ja Suurjärve läbime kaks korda, seega tuleb kokku seitse järveületust. Niisugune distants on meeldima hakanud ja see traditsioon jätkub,” räägib peakorraldaja Karel Saarna.


Hetkeseisuga on paadirallile registreerunud 21 paatkonda. Juba on registreerunud sellised huvitavad võistkonnad nagu Porgandid, Tema Majesteedi esindusmeeskond, Jorgan Vöörmanni nimeline Tartu Akadeemiline Spordiklubi jne. Registreerimine käib ja kõiki kutsutakse endiselt üles end kirja panema. Registreeruda ja lähemat informatsiooni paadiralli kohta saab ürituse kodulehelt www.paadiralli.ee.

 

KOMMENTAAR

Taavi Lüütsepp, 2009. ja 2010. aasta paadiralli võitja, kaaslaseks Oliver Lüütsepp: „Minu jaoks on paadirallist saanud kui teine jaanipäev – mitmed sugulased-sõbrad kogunevad Rõugesse ja kaks meeleolukat-toredat päeva on garanteeritud. Paadirallist osavõtt annab koosviibimisele ka sisulise tähenduse. Pea igal aastal tuleme välja ka mõne uuendusega ja see teeb osalemise eriti põnevaks – saame teada, kas oli tegemist õigustatud uuendusega või mitte. Näideteks võib tuua joogipudeli kinnitamise päästevesti külge, mõla mõõtmete muutmise, külmade käterättide kasutamise.


Esimestel aastatel oli tegemist muidugi paraja ekstreemsusega, aga nüüd, kui aastatega on mõned nipid juba selgeks saadud, polegi asi enam nii hull. Mitte mingil juhul ei tohi paadist varem välja hüpata – pigem ootan oma järge, kui hüppan liiga vara välja. Need olukorrad, kus hüppasin välja ja jäin õlgadeni mutta kinni ning järgmine minust paadiga üle sõitis, polnud just kõige mõnusamad. Samuti ei maksa ennast esimese kahe järvega „kinni tõmmata”, muidu on see Suurjärv ikka paras piin.


Lühidalt: Rõuge paadiralli on Lõuna-Eesti suve suursündmus.”

20 PÄEVA ENIMLOETUD