Menu

.      

Kortermaja osaline soojustamine tõi 20protsendilise küttekulude säästu

Kreutzwaldi 58b korteriühistu juhatuse esimees Vambola Sulg näitab, kuidas majal on soojustatud otsasein ning esimese korruse akende ja keldri vaheline osa. Foto: Võrumaa TeatajaHOONETE SOOJAPIDAVAMAKS MUUTMINE • Võru linnas osaliselt soojustatud kortermaja tarbib võrreldes varasemaga vähemalt 20 protsenti vähem kütet, selgus viimase kahe aasta kogemusest.


„Täielikuks soojustamiseks oleks vaja miljonit,” rääkis Kreutzwaldi 58b korteriühistu juhatuse esimees Vambola Sulg. Tema väitel seda vanas rahas miljonit ühistul võtta pole ja seda pole eriti ka vaja, sest juba osaline soojustamine andis märkimisväärse kokkuhoiu. Kreutzwaldi 58b elumajal, mis valmis 1968. aastal, on soojustatud otsaseinad ja esimene korrus.


Sulg tõi välja, et kui 2009.–2010. aasta talvel ehk enne soojustamist tarbis 70 korteriga elumaja 523 MWh energiat, siis pärast maja otste soojustamist 2010.–2011. aasta talvel ainult 473 MWh; tänavu, pärast esimese korruse soojustamist vaid 400 MWh energiat. Kui arvestada energia hinnaks Võrus 61 eurot MWh eest koos käibemaksuga, teeb see aasta peale 7503 eurot kokkuhoidu.


(Loe edasi ajalehest või telli pdf.)

20 PÄEVA ENIMLOETUD