Menu

.      

Kuperjanovi pataljon avas uudistajatele uksed

Suurele platsile olid tutvumiseks välja pandud mitmesugused relvad. Foto: KADI HAINASKÜLASTUSPÄEV • Eile oli kõigil huvilistel võimalus külastada Kuperjanovi jalaväepataljoni ja tutvuda ajateenijate elamistingimustega.


Lahtiste uste päevade raames toimus kaks ringkäiku algustega kell 11 ja 14. Külastajate isikuandmed pandi sõjaväe korrale kohaselt sissepääsuväraval kirja ja pärast seda võis ringkäik alata.


Esimene peatuspunkt viis uudistajad sõdurite õpperuumidesse, kus staabiveebel Margus Isotamm külastajaid Kuperjanovi ajaloo ja süsteemiga tuttavaks tegi. Kui Kuperjanovi pataljoni tingimusi peetakse üldiselt väga headeks, tuntakse Isotamme sõnul jalaväepataljonis puudust korralikust spordihoonest. Õppelaagrist naasnud ajateenijad tiiki ületamas. Foto: KADI HAINASTema sõnul peetakse Kuperjanovis väga oluliseks koostööd ning seetõttu võetakse tavaliselt vastu isegi kooli- ja lasteaiagruppe. Peamiselt ikka selleks, et poisid näeksid juba noorena ajateenimist kui oma tulevikusihti.


Pärast loengut uudistati ümbruskonda ning lisaks Kuperjanovi üldalale ka treeningvõimalusi, kasarmut, lasketiiru ja sõdurikodu. Suurele platsile olid rivistatud autod ja tutvumiseks välja pandud mitmesugused relvad, mille kohta jagasid kohalviibivad asjatundjad informatsiooni.


Huvilistel õnnestus näha ka õppelaagrist naasvaid ajateenijaid. Foto: KADI HAINASKella 13.30 paiku õnnestus huvilistel näha ajateenijate naasmist Tabinast, seitse päeva kestnud õppelaagrist, mille järgselt nad Kuperjanovi alal oma varustuse veekindlaks tegid ja ükshaaval tiiki ületasid.

20 PÄEVA ENIMLOETUD