Menu

.      

Meelis Mälbergi elu sisu on Värska kodu ja 11-kuune Marta

Riigikogu liige Meelis Mälberg oma unelmate kodu terrassil Värskas koos 11-kuuse tütre Martaga.	  Foto: Võrumaa TeatajaINTERVJUU • Jätkame intervjuude sarja Riigikogu liikmetega, kes on olnud kõige tublimad vastajad rubriigis „Riigikogulane vastab”. Oleme juba küsitlenud kõige usinamat vastajat Valdo Randperet ja tema kannul püsivat Tarmo Tamme. Paremuselt kolmas vastaja oli tänavu esimesel poolaastal Meelis Mälberg, kellega intervjuu aega kokku leppides selgus, et tal on valminud kodu Värskas ja ta kutsus Võrumaa Teataja inimesed enda poole külla. Mis meil selle vastu olla saigi!


Küll on kaunis!


Kõigepealt mõni sõna Värskast. Tegemist pole küll Meremäe vallas asuva Võmmorskiga, mida kutsutakse ka Eestimaa Šveitsiks ja mille vastu ei saa ükski teine paik siin maal. Ent Värska ei jää Võmmorskile palju alla. Kui tegime enne intervjuud aega veidi parajaks ja põikasime alevi vahele metsa, vaatasid vastu kirsisuurused mustikad ning meid ümbritses värske rammestav männimetsa õhk. Pole ausalt öeldes ime, et sellisesse kohta on kunagi rajatud sanatoorium, mis eriti viimasel ajal külalisi lausa massidena kohale meelitab.

Kes varem Värskas käinud, need teavad, et tegelikult on terve asula üks paras sanatoorium. Piisab, kui seal omale kas või väike korter muretseda või suvisel ajal telk püsti panna. Inimesed pole rumalad: Värskas ja selle ümbruses pole saadaval mitte ühtegi vaba maja ega korterit. Seetõttu on eriline ime, et Meelis Mälbergil on õnnestunud endale ära napsata üks Värska parema asukohaga maju, järve kõrgel kaldal männimetsa all asuv vana eestiaegse Värska ratsarügemendi juhi suvila.

20 PÄEVA ENIMLOETUD