Menu

.      

Võru linna rahvarohke 228. sünnipäev

Foto: ANDREI JAVNAŠANLINNAPÄEVAD • 17.–21. augustini toimunud Võru linnapäevadel jagus huvilisi nii erinevatele kontsertidele, spordivõistlustele, lasteaialaste rongkäigule kui ka paljudele teistele linna 228. sünnipäeva tähistavatele üritustele.


Teisipäeval, linna ajaloolisel asutamispäeval täitus Kreutzwaldi park Võru linna sünnipäevatorti sööma tulnutega. Kes tordijagamisele kasvõi kümme minutit hiljaks jäi, pidi ootama vähemalt 25meetrises looklevas järjekorras. Õnneks keegi tordist ilma ei jäänud – linn oli ettenägelikult arvestanud kuni 2000 tordisööjaga. Tasuta hapukoore-šokolaaditorti tulid sööma inimesed igast vanusest ja eluvaldkonnast.


Foto: MAARJA ROONKohalike kokkusaamispaik


Erinevalt paljudest teistest suveüritustest olid linnapäevad eelkõige suunatud kohalikele. Igal nurgal võis kuulda inimesi, kes üle pika aja vanade tuttavatega kokku said või üllatunult hüüatasid: „Kas teie pere sel aastal linnajooksul ei osalegi?”


Linnapäevadega peaaegu samal ajal toimusid ka „Võru vaskpillipäevad” koos mitmete kontsertidega. Kuigi vaskpillipäevad lõppesid 19. augustil, saatis puhkpillimuusika sünnipäevalisi pidustuste vältel edasi. Näiteks Võru puhkpilliorkester tegi meeleolu rõõmsaks ka lasteaiarongkäigus osalejatel ja sünnipäevatordi sööjatel.


Foto: MAARJA ROONPopulaarne järvekontsert


Pidustustele pani punkti järvekontsert ja ilutulestik. Sel aastal mängis võrulastele džässmuusikat Estonian Dream Big Band koos Hendrik Sal-Salleri, Heini Vaikmaa, Sofia Rubina ja Liisi Koiksoniga. Ka kõige kaugemad rannapromenaadi istekohad olid hõivatud. Enamik istujatest kahjuks järvele ehitatud väikesel laval toimuvat eriti ei näinud, aga muusikaelamus saadi sellegipoolest.


Foto: ANDREI JAVNAŠANTeisipäevasel järvekontserdil kuulutati välja ka selle aasta kaunimad kodud ja konkursi „Lilleline Võru” võitjad. Kauni kodu eest sai kiita perekond Linnase kodu Roo tänaval, perekond Zopi kodu Rõuges, Taiga Taali ja Kurmet Müürsepa kodu Kobelas ning perekond Saksa talu Palujüri külas. Linnatänavate lilledega pilkupüüdvamaks muutmise eest tunnustati kohvik Muffinit ja Tamula hotelli. Võru linna teenetemärki sel aastal välja ei antud.


Kokku toimus linnapäevade raames üle 50 ürituse.

20 PÄEVA ENIMLOETUD