Menu

.      

Võrumaal õpetajate põuda pole

2002. aastal renoveeritud Kääpa põhikool läheb uuele õppeaastale julgelt vastu – kogu õpetajate kaader on juba mitu aastat olemas.	 Foto: PILLE IVASKKOOLIELU • Vaid veidi enam kui nädal enne uue õppeaasta algust ei otsitagi Võrumaal õpetajaid tikutulega taga.


Kuldre kooli direktori Rait Laatsiti sõnul on algavaks õppeaastaks põhiainete õpetajad olemas ning konkursski kuulutati välja vaid täiskohaga arvutiõpetaja ja IT-spetsialisti leidmiseks. „Laekus paar-kolm avaldust. Oli nii neid, kes vastavad kvalifikatsioonile, kui ka neid, kes lihtsalt proovisid, lootuses, et ehk näkkab,” ütles Laatsit. Ta lisab, et teisalt ei pruugigi iga kandideerinu teada, mida täpsemalt ühelt või teiselt ametikohalt oodatakse, mistõttu otsustatakse ikka proovida.


Kääpa põhikooli direktor Enn Viitkini sõnul pole Võrust umbes kaheksa kilomeetri kaugusel asuvas Kääpa põhikoolis õpetajate kaadriprobleemi olnud juba mitu aastat ja viimati võeti uus õpetaja tööle paar aastat tagasi.


„Ma arvan, et kaadriprobleem on tegelikult koolide oma viga. Kool peab õpetajatega tegelema, saatma ümberõppele,” ütles Viitkin.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD