Menu

.      

Soomes suur osa toidukaupa mitu korda kallim kui Eestis

Kukeseene, mustsõstra ja mustika hind on Soomes liitri kohta sama, mis Eestis küsitakse kilo eest. Foto: Võrumaa TeatajaHINNAVÕRDLUS • Vaatamata laialt levinud kuuldustele, et toidukaup on Eestis sama kallis kui Soomes või isegi kallim, on tegelikkuses Soomes valdav osa toidukaupa mitu korda kallim kui Eestis.


Teisipäevane retk Soomes Kotka linnas asuvasse Prisma poodi näitas, et sama hinnaga mis Eestis on Soomes vaid piimatooted. Eesti toodet Näps esindab Soomes Kouvola firma Hoviruoka Oy. Foto: Võrumaa TeatajaNäiteks liiter piima purepakendis maksab Soomes 77 eurosenti, Eestis maksab piim kilepakendis 69 eurosenti liiter. Või on Soomes isegi odavam kui Eestis, seal maksab kilo taluvõid 5,30 eurot, Eestis 6,50 eurot. Juust on samas Soomes mõnevõrra kallim kui Eestis. Odavam kui Eestis on Soomes kohv, näiteks Paulig Presidendi poolekilone pakk maksab 4,65 eurot, Eestis on hind ilma kampaaniata 5,09 eurot.

Saaremaa vesi on Soomes kaks korda kallim kui Eestis. Foto: Võrumaa Teataja
Kõik muu kaup on Soomes märksa kallim. Näiteks tavaline rukkileivapäts maksab Soomes kahe euro ringis, samas kui Eestis saab selle kätte 50 eurosendiga. Tavaline lauasai maksab Soomes ligi üks euro, Eestis vaid 30 eurosenti.

20 PÄEVA ENIMLOETUD