Menu

.      

Tõnis Mägi esmakordselt Munamäel

Mägi mäel - Tõnis Mägi on Munamäele jõudnud. Foto: BIRGIT PETTAIKONTSERT JA ETENDUSED • 11. ja 12. augustil esinesid klounid Piip ja Tuut Suurel Munamäel kahe etendusega: „Piip ja Tuut tipp-topp” ning „Piip ja Tuut kontserdil”. Esimene neist koosneb klounietenduste parimatest paladest, teine on aga ka rahvusvaheliselt laineid löönud. Viimane oli ka soojendusetenduseks Munamäe vabaõhulaval toimunud Tõnis Mäe kontserdile. Tõnis Mäe sõnade kohaselt esines ta Suurel Munamäel esimest korda.


„Kui ei tule mägi Tõnise juurde, tuleb Tõnis mäe juurde,” arutlevad Piip ja Tuut, „sellest võib küll saada suve eredaim kohtumine – suur Tõnis Mägi Suurel Munamäel.”


Piip ja Tuut – maailmarändurid


Eesti klounipaari Piip ja Tuut kirju suvi lennutas neid edukalt India teatriturneelt otse Suurele Munamäele, kus nad astusid üles oma parimate etendustega ning olid soojendusartistideks Tõnis Mäe kontserdile. Ent teatrifestivalil Indias, kust nad hiljuti naasid, andsid nad koguni neli ülimenukat etendust täissaalidele Ranga Shankara teatris Bangalores.


Piip ja Tuut rahvast üleskütmas. Foto: BIRGIT PETTAI„Etendust „Piip ja Tuut kontserdil” käis vaatamas üle 1200 inimese. Iga etenduse lõppedes vastasime ka publiku uudishimulikele küsimustele ja rääkisime „tohutult suurest riigist” Euroopas, kust me pärit oleme. „Olime otsekui kultuurisaadikud – esiteks naerutasime neid veidi ja seejärel tutvustasime Eestit. Nüüd nad arvavadki, et Eesti seal kaugel põhjas peab küll olema üks väga rõõmus koht,” kirjeldavad oma emotsioone Haide Männamäe ja Toomas Tross, kes klounipaari kehastavad. Nende teatrireisi Indiasse toetas Eesti Saatkond Indias, kultuuriministeerium ning Horizon Tselluloosi ja Paberi AS.


„Piip ja Tuut kontserdil” oli kuulsa klounipaari esimene etendus, mis on valminud aastate jooksul publiku ees ja koos publikuga improviseerides. Paljud on seda etendust näinud ja paljud mitte, kuid iga kord on see etendus justkui uus, sest vaatajad on uued ning ilmgi eelmisest korrast erinevam. Seepärast tullakse seda etendust ikka ja jälle uuesti vaatama, sest hea on ju teiste üle naerda.


Etenduses olid Piip ja Tuut kaks koristajat, kel oli palutud pärast kontserti kõik puhtaks teha ja kultuurisündmusest maha jäänud prügi ära viia. Sedakorda tulid nad juba enne kontserti kohale, et ka ise Tõnis Mäe esinemisest osa saada. Juhuslikult aga sattusid lavale otse sadade pealtvaatajate silme ette ja ei saanud sealt enam tulema enne, kui kõik koristajate lemmiktrikid olid ette näidatud. See oli etendus nagu tsirkus ehk Piip ja Tuut oma parimas väljapanekus.


Klounipaari soojendus-etenduse järel algaski pärast 15-20minutilist vaheaega Tõnis Mäe kontsert, millest oli viimased kolmveerand tundi katkematult räägitud. Lavale astus ehe Tõnis Mägi. Koos Tõnis Mäega astus duetiks üles ka tema tütar Liidia Mägi, kes esitas Liisi Koiksonile kirjutatud laulu „Sinu hääl”. Kontsert lõppes temaatilise lauluga „Aeg on lahkuda”.


Arvatavasti oli see suve suurim kultuurisündmus – suur Tõnis Mägi Suurel Munamäel. Vaatajatel ei jäänudki muud üle, kui tulla mäele ja nautida hetke, mis oli kordumatu.

20 PÄEVA ENIMLOETUD