Menu

.      

Võrumaa Teataja suvine mnemoturniir jõuab lõpule

Viimase, seitsmenda osa õiged vastused: 1 – Antiik-Rooma jumalate nimistus oli Vaticanus vastsündinu esimese karjatuse jumal – legendi järgi oli just tema see, kes lapse suu esimeseks häälitsuseks avas; 2 – kõigi aegade võimsaima kaugushüppeseeria autor on Carl Lewis, kes
sai kirja tulemused 8,68 – 0 – 8,83 – 8,91 – 8,87 – 8,84; 3 – see riik on Honduras; 4 – geni.com; 5 – Roman Šebrle.

Selle nädala auhinnavõitja on Ainika Atspool. Palju õnne! Võitjaga võetakse ühendust.


Kokkuvõte

Suvine mnemoturniir on selleks korraks läbi. Pille Ivask, kes mõtles välja enamiku mnemoturniiris olnud küsimustest, ja Maarja Roon pakkusid teemasid välja seinast seina – kodukandi ajaloost spordini. Mnemoturniiri ilmus kokku seitse osa, millest üks oli olümpiale pühendatud nii-öelda eriväljaanne, kus küsiti üksnes olümpiateemalisi küsimusi.


Vastajate arv varieerus nädalast nädalasse. Kõige enam vastajaid oli mnemoturniiri teisel osal, mil Võrumaa Teataja meilikasti laekus kuus vastust. Kahele mnemoturniiri osale laekus vaid kaks vastust. Ühelt poolt saab rõõmustada, et vähemasti ei jäänud ühelgi puhul mälumängu küsimused vastajateta, teisalt paneb kukalt kratsima asjaolu, et ajalehel, millel on Emori andmeil üle 30 000 lugeja, pole piisavalt neid lugejaid, kes viitsiksid umbes poole nädala jooksul ära lahendada viis küsimust ja nende vastuseid e-maili teel toimetusse läkitada.


Kuna toimetusse ilmub vastukaja mnemoturniirist üksnes vastuste arvu kujul, on raske öelda, kui populaarseks mälumäng tegelikult osutus ja kas sellest teadmistepagasi suurendamisel ka märkimisväärset kasu oli.


Kuna nädalast nädalasse kordusid samad vastajad, täname mnemoturniiril osalemise eest Peep Keslerit, Ene Viimset, Allan Espenbergi, Lauri Kasakut, Janar Liini, Ülle Kaasikut ja Ainika Atspooli.
Loodame alates sügisest käivitada uue iganädalase mälumänguturniiri. Esialgu on uue turniiri idee üsna toores, ent tõenäoliselt hakkab see endast kujutama turniiri, kus juures ka jooksev edetabel, mille võitja saab „hooaja” lõpus kena auhinna.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD