Menu

.      

Võru garaažis valmivad Harleyd

Mootorrataste restaureerimise ja remondiga tegeleva OÜ NR Team juht Arvi Saar oma praeguses töökojas, Võrus asuvas garaažis.    Foto: Võrumaa TeatajaTUBLI RESTAUREERIJA • Päevasel ajal Eesti Posti postitöötaja ametit pidav Võru mees Arvi Saar remondib, taastab ning ehitab ümber õhtusel ajal ja nädalavahetustel oma kodumaja garaažis hinnalisi mootorrattaid, mis tuuakse kohale peamiselt Soomest, Lätist ning Venemaalt. Mehel on tööd nii palju, et kui ta reklaami teeks, siis ei jõuaks ta tellimusi vastu võtta.

Parasjagu on garaažis tõstuki peal üks 1972. aasta Harley, mille omanik on Soomes ja kes on usaldanud ratta Võru meistri hoole alla. Teine iludus, 1992. aastakäigu elevandiluuvalge Harley ehk „harikas”, nagu teda huvilised kutsuvad, seisab samas kõrval seina ääres. Lisaks on garaažis üks Vespa roller, mis on toodud remontida samuti Soomest. Seina ääres seisab reas neli mootorit, mis toodud Tallinnast. Kokku käib töökojast läbi 30-40 ratast aastas, täielikult restaureerida jõuab neist mõned.

„Siia ei mahu palju, teist ruumi on juurde vaja,” räägib Arvi Saar (35), kes on Võrus tegelenud mootorrataste remondiga viimased poolteist aastat. Nüüdseks on info kuldsete kätega meistri koha jõudnud piiri taha, nii et ta mõtleb juba salongi rajamise ja postimüügikaubamaja avamise peale.

20 PÄEVA ENIMLOETUD