Menu

.      

Arenguagentuuri uus juht: Võrumaad pole vaja päästa

Ivika Nõgel on istet võtnud oma värske töökoha, Võrumaa arenguagentuuri juures tegutseva Võru turismiinfopunkti laua ääres.   Foto: Võrumaa TeatajaAlates 1. oktoobrist juhib Võrumaa arenguagentuuri tragi naisterahvas, kes on pannud aluse partnerluskogudele Kagu-Eestis, võidelnud aktiivselt Pühajärve kooli säilitamise eest ja nüüd otsustas vahetada koduse Otepää teise Kagu-Eesti keskuse, Võru vastu. Seda selleks, et Võrumaa päästa, nagu ta naljatamisi kirjutas ühes hiljutises sissekandes oma Facebooki kontol. See naisterahvas on Ivika Nõgel.

Nagu selgub, pole Võrumaa Ivikale (45) sugugi võõras. Nimelt asub tema praegune kodu Vana-Võrumaa piirist paari kilomeetri kaugusel ja tema enda lihane isa elab Võrumaal Varstu vallas Krabil. „Suhtleme tihedalt,” kirjeldab ta suhteid isaga. Kuigi linnas üles kasvanud Ivika ise võru keelt ei räägi, saab ta sellest suurepäraselt aru, sest veetis lapsena suved onupoegade vanaema juures Võrumaal. Lisaks on ta olnud ühe suve Võrumaal malevas. Mis aga peamine – teda võib pidada nii Võrumaa kui teiste Kagu-Eesti partnerluskogude ja Leader-programmide ristiemaks, sest ta oli aastail 2000–2003 neid Briti valitsuse toel siin käivitamas. Tänu oma tööle tunneb ta hästi suurt osa neid inimesi, kellega ta nüüd koos töötama hakkab, nende seas seitse töötajat Võrumaa arenguagentuuris.


Ivika Nõgel räägib, et Leader-programmi kõige suurem saavutus on Eestis kohalikud toiduvõrgustikud, nagu näiteks Võrumaa „Uma Meki” projekt, mille äsja toimunud suurlaat on muutunud Võrus iga-aastaseks traditsiooniks. Ivika praegune tööandja, arenguagentuur on Leaderile partner, nagu ka maavalitsused ja Võrumaa Omavalitsuste Liit.

20 PÄEVA ENIMLOETUD