Menu

.      

Uma Meki laadal rabati saunasinki ja kitsejuustu

Laadameeleolu aitasid üleval hoida Võrumaa lõõtsamängijad Harri Lindmets (vasakul) ja Toomas Ojasaar. Foto: Võrumaa TeatajaTOIDULAAT • Laupäeval Võru spordihoones toimunud arvult kolmandal Võrumaa tootjate Uma Meki laadal oli kohal küll varasemast enam müüjaid, aga osa kaupa läks nii hästi, et oli otsas juba tunni ajaga.


Need, kes kella 12ks spordihoonesse läksid ja arvasid, et laat on täies hoos, pidid pettuma, sest osa kaupa nagu Mooska saunasink oli juba otsas. Sel kohal, kus sinki müüdi, haigutas vaid tühi laud ja Mooska savvusanna silt, mis andis varasemast müügitegevusest aimu.

Marta raadio saatejuht Jaak Madismäe intervjueerimas Riigikogu liiget Ester Tuiksood. Foto: Võrumaa Teataja
Kõige suuremad järjekorrad olidki laadal lihatoodete lettide juures, samas kui näiteks küüslauku, sibulat ja mett ei rabanud eriti keegi. Seekordsel laadal oli varasemast enam näha moose, mille vastu tunti samuti huvi. Nii näiteks olid väljas Pikakannu kooli moosid, mille ostjatel oli võimalus toetada kooli tegevust. Kindel hitt oli omavalmistatud leivad ja saiad, mis on alati hästi läinud. Laadamuusikat tegid lõõtspillidel Toomas Ojasaar ning Harri Lindmets, lisaks küsitles Marta raadio saatejuht Jaak Madismäe laada külalisi ja müüjaid.

Pikakannu kooli moosid ja leib.  Foto: Võrumaa Teataja
Nagu rääkis laada korraldamisega tegelenud Võrumaa partnerluskogu tegevjuht Anneli Ott, pöörati sel aastal vähem tähelepanu lavalisele tegevusele. Ta ütles, et eelmisel aastal Hollandis käies torkas silma, et müügiplatsil valitses vaikus, nii et ostjad ja müüjad said omavahel vabalt suhelda. Nüüd taheti sama asja korrata Võrus.


Hetk laadamelust Võru spordihoones. Foto: Võrumaa TeatajaOtt rääkis, et sel aastal oli kohal rekordarv kauplejaid – 85, eelmisel aastal oli olnud 75 kauplejat. Enamus kauplejaid olid Võrumaalt, võrreldes eelmise aastaga polnud kohal Lõunakeskuse taluturgu, mille esindajad avasid kauplust Pärnus, ja polnud ka Saaremaa tootjaid. Külastajaid oli sel aastal samas suurusjärgus eelmise aastaga – 2500-3000.


Järgmise aasta kohta rääkis Anneli Ott, et selline laat on kavas uuesti korraldada.

20 PÄEVA ENIMLOETUD