Menu

.      

Rõuge valla esimene rahvaspordimess

Veidi väiksemad leidsid messi ajal tegevust erinevates pallimängudes.  Foto: BIRGIT PETTAIMESS • Eelmise kolmapäeva, 10. oktoobri õhtul toimus Rõuge põhikooli spordihoones Rõuge valla rahvaspordimess. Mitte just iga päev ei toimu meie kandis messe. Võib isegi öelda, et aset leidis maailma esimene mess Rõuges.


Üritust korraldas Rõuge valla Tervisespordi Ümarlaud, kes kutsuti kokku tänavu aasta kevadel Euroopa Sotsiaalfondi tervise edenduse projekti raames. Sealt sündis ka messi idee. „Algselt tundsime, et vaja oleks teha Rõuge spordihoone võimalusi tutvustav avatud uste õhtu, aga kuna meie vallas on palju erinevaid spordiklubisid ja võimalik tegeleda väga paljude erinevate aladega, siis paisus see idee nii suureks, et nimetasime ürituse messiks,” rääkis korraldustiimi liige Karel Saarna.


Messi eesmärk oli tutvustada valla inimestele juba tegutsevate spordigruppide ja muude tervisliku liikumisega tegelevate ühenduste tegevust, kaasates nii uusi liikmeid tervislikese tegevustesse. Samuti jagati infot tegevust alustavate treeninggruppide kohta.


Rahvaspordimessi raames toimus palju erinevaid tegevusi: sai tutvuda spordihoone võimalustega (pallisaal, jõusaal, lauatennis, aeroobikasaal, duššid, saunad jne), toimusid spordihoones tegutsevate trennide tutvustused ning uute huviliste värbamine pilatesesse, joogasse, eakate võimlemisse, pallimängudesse ja mujale. Esindatud olid: Rõuge korvpalliklubi, Rõuge jalgpalliklubi, terviseklubi Siruta, jalgrattaklubi Rõuge Racing Team, hokiklubi Rõuge Snaiprid, Rõuge golfiklubi, Kiidi talvepark jt. Mõeldes õrnema soo peale toimusid ka võrkpalli- ja korvpallitreeningute alustamise mõttetalgud.


Infot rahvamaja mõnusate aktiivse liikumise alternatiivide kohta jagasid sussisahistajad erinevatest tantsurühmadest: Kadrid, Murueided, Käsikäes. Tutvustati valla terviseprojekte „UjumisBuss”, „SuusaBuss” ja erinevaid koolitusi. Jagatati erinevaid voldikuid infoga Rõuge valla tervisliku liikumise kohta. Kohal oli ka liikumisharrastuse ja tervisespordisari „Võrumaa mängud”·
Mõnusaks vahepalaks olid ettekanded. Sõna võttis omakandimees Eesti Suusaliidu murdmaasuusatamise spordidirektor Raul Olle, kes rääkis tervislikust liikumisest ja selle positiivsetest mõjudest tervisele. Võru orienteerumisklubi juht Sixten Sild tutvustas orienteerumise mitmekülgsust, seikluslikkust ja elulisust. Eesti Õdede Liidu Võrumaa piirkonna juht Veevi Hõrak rääkis sõltuvushäiretest loobumisest. Kuulajaid jätkus kõigile kolmele.


Enim tähelepanu pälvis ehk Rõuge krossiklubi tegevus, kes presenteeris krossi-tsikleid ja tutvustas oma tegemisi. Klubi tõi kohale kaks krossitsiklit, mida huvilised said ka lähemalt katsuda ja millele lapsed pealegi ronida. „Klubi alustas tegevust käesoleval aastal ja tegevus pole veel nii teada-tuntud. Samas ei saa öelda, et teiste väljapanekute juures vähem huvilisi oleks olnud. Tundus, et tähelepanu jätkus kõikidele ja üsna võrdselt,”  tõdes Karel Saarna.


Erinevaid messibokse tuli kokku umbes 20 kandis. Mess oli kõigile tasuta. Messi alal tekkis mõnus sumin, kus jätkus kauaks jutuainet. Rõuge perearstikeskuse tervisenäitajate mõõtmise laua taga oli ka pidev järjekord.


Joogaõpetaja Ragnar Kurm tutvustas uut alustavat joogaprogrammi ja kutsus näidistundi, mis sai alguse juba sama päeva õhtul ehk pärast rahvaspordimessi.


„Mess õnnestus täielikult ja saime palju uut positiivset energiat. Vaadates messi võib kindlalt väita, et Rõuge vallas on igaühel võimalus tegeleda tervisespordi ja liikumisharrastusega, kui vaid tahtmist oleks, ” ütles Karel Saarna.


Korraldustiim loodab, et üritus oli ühe ilusa traditsiooni alguseks ja aasta-aastalt tervisespordi harrastajate hulk kasvab.

20 PÄEVA ENIMLOETUD