Menu

.      

Helle Virt: ühistuline tegevus kujuneb Eesti majandusmootoriks

Põlvamaa hoiu-laenuühistu juht Helle Virt (pildil paremal) kohtumas klientidega.   Foto: PÕLVAMAA HOIU-LAENUÜHISTUOlukorras, kus välismaised pangandusasutused on Eestis järsult piiranud laenuandmist ning kohalikul väikeettevõtjal on praktiliselt võimatu inimlikel tingimustel pangast laenu saada, pakuvad lahendust ühistupangad, millel põhineb näiteks Saksamaa ja paljude teiste Euroopa riikide majandus. Võrule lähim ühistupank ehk hoiu-laenuühistu asub Põlvas ja tänasel hoiu-laenuühistute päeval intervjueerime selle hoiu-laenuühistu juhti Helle Virti.

Millega Põlvamaa hoiu-laenuühistu üldse tegeleb?


Helle Virt: Kui lihtsalt öelda, siis Põlvamaa hoiu-laenuühistu võtab hoiule ja laenab välja oma liikmete ühist raha. Ametlikus keeles on Põlvamaa hoiu-laenuühistu füüsiliste ja juriidiliste isikute hoiundus- ning laenundusalaseks teenindamiseks loodud ühistuline finantseerimisasutus. Ühistu eesmärk on tööhõive ja ettevõtluse arendamine oma tegevuspiirkonnas ühistegevuse kaudu. Meie ühistu on asutatud 2000. aastal ja tegevuspiirkonnaks on Kagu-Eesti maakonnad, eelkõige Põlvamaa.


Oleme ka Salva Kindlustuse ASi koostööpartner. Vahendame järgmisi kindlustustooteid: liikluskindlustus, kodukindlustus, reisikindlustus ja õnnetusjuhtumikindlustus. Kindlustusteenuse saaja ei pea olema ühistu liige.

Kui palju teil kliente on?


H. V.: Liikmete arv on meie 12 tegevusaasta jooksul jõudsalt kasvanud. Kui asutajaliikmeid 2000. aastal oli 78, siis praeguseks on liikmeid hoiu-laenuühistus 683.

20 PÄEVA ENIMLOETUD