Menu

.      

Rahvas on rahvamajale ja raamatukogule kõige tähtsam

Üks maja, kaks juubelit! Foto: BIRGIT PETTAISUUR SÜNNIPÄEVAPIDU • Eelmisel laupäeval, 13. oktoobril tähistas Rõuge rahvamaja koos samas majas asuva Rõuge raamatukoguga oma juubelit. Rõuge rahvamaja on tegutsenud 75 aastat, raamatukogul seevastu läheb juba 90. tegutsemisaasta. Rahvamaja juubel oli tegelikult juba 8. augustil, kuid raamatukogu juubel oli täpselt 13. oktoobril.


Juubeli tähistamine algas jutulisema osaga – sõnavõtud, tervitused ja õnnitlused. Õhtu hakul läks pidu tantsulisemalt edasi – sai jalga keerutada ja vahepeal jagati sünnipäevaõnnitlusi. „Mulle väga meeldis, et meie kolleegid teistest rahvamajadest olid nõus meid õnnitlema tulema niimoodi, et nad esinevad millegagi. See oligi nende juubelitervitus. Igaüks tegi ühe või kaks numbrit, kes tantsu, kes lauluga, kes puhus pilli jne. Hea meel oli ka selle üle, et esinemisnumbrid olid väga eriilmelised,” rõõmustas kultuurimaja juhataja Riina Kööts. Päris kõik rahvamajad ei saanud küll oma ürituste tõttu tulla, aga seitse-kaheksa oli kohal.


Aastate jooksul on nii rahvamajas kui ka raamatukogus olnud väga erinevaid aegu. Aga ka palju inimesi, kes kõik meenutamist ja tänu väärivad. Kutsutud olid endised kauaaegsemad töötajad.

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD