Menu

.      

Antslat on tabanud varguste laine

Pakleri pood (pildil) Antsla kesklinnas ja Hauka pood vana raudteejaama juures, mis on langenud varaste küüsi. Foto: Võrumaa TeatajaPIKANÄPUMEHED LIIKVEL • Antsla linna on viimasel ajal tabanud varguste laine. Suvel murdis ametlikult kinnitamata andmetel üks maskis ja laigulises jopes varas kaks korda järjest sisse kesklinna Pakleri poodi ning sel nädalal käidi sees Hauka poes.


Pakleri poest oli varastatud televiisor ja muud tehnikakaupa, Hauka toidupoest samuti mitmeid kaupu. Mõlemad poed kuuluvad Antsta Tarbijate Ühistule. Ühistu esimees Roman Provotorov ei soovinud varastatud kauba kohta täpset nimekirja avaldada, selgitades, et see võib anda varastele uusi ideid.


Pakleri pood Antsla kesklinnas ja Hauka pood (pildil) vana raudteejaama juures, mis on langenud varaste küüsi. Foto: Võrumaa TeatajaProvotorov märkis varguste käekirja kirjeldades, et tema arvates on tegevus planeeritud ja piisavalt kartmatu, kuna sees käidi valve all olnud ruumides. „Fakt on aga see, et mida kaugemale jääb Antslast politsei, seda vähem on turvalisust ja rohkem ahvatlusi kurikaeltele,” lisas ta. Kuivõrd politsei ressursid on piiratud ja turvafirmad pole Antslast huvitatud, siis on ühistu hakanud Provotorovi väitel end ise turvama.


„Viimastel aastatel oleme investeerinud videokaameratesse, turvaustesse, akende trellidesse,” ütles Provotorov eile. Ta lisas, et üleeile sai antud sisse tellimus 2900 eurot maksvate turvakardinate soetamiseks. Koostöös Antsla vallavalitsusega on ühistu planeerinud turvakaamerate arvu suurendamist kesklinnas, bussijaama ja kaupluste ümbruses.
Sissemurdmise osas pole süüdlast veel tabatud. Hetkel pole teada ka seda, kas on tegemist ühe isiku või grupiga ja kas sissemurdmised on omavahel seotud.


Vargused on viimasel ajal levinud ka Rõuge vallas. Nädala algul pani valla elanik Martin Räppo oma kirjas välja 1000 eurot vaevatasu vihje eest, mis aitab leida Nursi külast möödunud nädalal varastatud musta kahekohalise ATV, murutraktori ja kaks mootorsaagi.

20 PÄEVA ENIMLOETUD