Menu

.      

Võrumaa Teataja mälumänguturniir (7. osa)

MÄLUMÄNG • Kuuenda osa vastused: 1 – Suurbritannia ranniku lähedal õhutõrjeplatvormil asuv Sealand; 2 – USA ja Kanada (mõned allikad andsid vastuseks ka Venemaa ja Kasahstan, sealhulgas näiteks Kasahstani suursaatkonna kodulehekülg või E. Lucase raamat „Uus külm sõda” – sellegi vastuse lugesime õigeks); 3 – Eleuse kuningas Cerycon ning tema alistaja Theseus; 4 – põleva tõrviku liiklusmärk tähendas, et läheduses liiguvad kooliõpilased ja juht peab olema ettevaatlik; 5 – Clint Eastwood.

Uued küsimused:
1. Küsitav Euroopa filmirežissöör on eelkõige tuntuks saanud oma kunstiliste ja sageli seksuaalse alatooniga filmidega. Tema filmide üks läbivamaid ideid on inimsuhted ja vaimsus. Selleks, et tuua inimpsühholoogiat veelgi enam oma filmides esile, on ta õppinud psühhiaatriat. Huvi filmide vastu näitas mees üles juba noorukieas, kui ta tegi lühifilme kaheksamillimeetrise amatöörfilmikaameraga. Ta on sündinud 1958. aastal ning tal on kaks last, Peru ja Alicia.

2. Kes on see pildil olev kuulus Ameerika filminäitlejanna?   

Foto: INTERNET3. Eesti üks tuntumaid naisajakirjanikke Anu Säärits on just selle spordiala nii-öelda paberitega treener. Mis spordiala?

4. Lähtudes Riigikogu liikmelisusest ühendab Raivo Järvit, Robert Lepiksoni ja Olev Laanjärve just see tõik. Mis?

5. Mis on majandusteoorias Giffeni kaup?

Vastused palume saata e-posti teel aadressil See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud. hiljemalt teisipäeva, 30. oktoobri õhtuks.

 

NB! Eelmisel nädalal jäi kogemata arvestamata Reet Urbi tulemus. Nüüd on see selle nädala tabelisse lisatud. Vabandame!

20 PÄEVA ENIMLOETUD