Menu

.      

Hulkuvad koerad murdsid Lasva talus 14 jänest

Jänese-puurid Tseeno talus pärast murdjakoerte  rüüsteretke.   Foto:  Võrumaa TeatajaTAPATÖÖ • Neljapäeva öösel vastu laupäeva, kui Võrumaal sadas maha esimene lumi, murdsid vähemalt kaks hulkuvat koera Lasva poe taga asuvas talumajapidamises maha 14 kodujänest. Koerad olid öösel tunginud võõrasse aeda, läinud maast poolteise meetri kõrgusel asuvate tugevast puidust jänesepuuride juurde, rebinud need hammaste ja küüntega lahti, kiskunud sealt jänesed välja ning teinud kõik vagaseks peale ühe, kes pääses, kuna puuri võrk ei andnud järele. Hommikul välja minnes oli lume peal maas näha vaid jänesekorjuseid.


Lasva poe taga asuva Sirgaski külakese Tseeno talu peremees Ain Piirisild rääkis, et oli tol ööl vaid mõneks tunniks suigatanud, kui küla vahel olid hulkuvad koerad puhta töö teinud. „Pahandus on suur,” kurtis Piirisild ja lisas, et jäneseid olid vaatamas käinud lasteaialapsed ja nüüd pole neile enam midagi näidata.


Piirisild ütles, et koeri oli sel õhtul Lasva vahel hulkumas nähtud. Tegemist olevat küllalt suurte elajatega, kes käinud ka teisi majapidamisi rüüstamas. Koerte omanik on rahvale ka üldjoontes teada, aga keegi näpuga näidata ei julge, kuna konkreetseid tõendeid pole. Piirisild rääkis pühapäeval, et kavatseb minna politseisse ja asja kohta avalduse kirjutada. Ta ütles, et asjale tuleb lõpp teha, sest murdjakoerad võivad ohtlikud olla ka inimestele, näiteks lastele. Kuulda on olnud, et need koerad on juba lambaid ja lehmi murdnud. Tegemist on vähemalt kahe suure koeraga, aga neid võis olla ka kolm.


Piirisild võttis jänesed paar aastat tagasi ja sel suvel oli tal juba ligi 40 jänest. Neist osa andis ta abikaasaga ära teistesse peredesse ja jättis talveks 15 jänest, neile oli isegi toit toetajate abiga valmis vaadatud. Samal õhtul oli ärev ka perekoer, ent ta lasti ööseks tuppa. Rahas hindab peremees kahju ligi 200 eurole.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD