Menu

.      

Palju õnne juubeli ja maja suuremaks ehitamise puhul!

Päästjad ja piirivalvurid Võrus Räpina maanteel saavad mõne aasta pärast endale naabriteks politseinikud.    Foto: ANDREI JAVNAŠANJUURDEEHITUS • Täna möödub 90 aastat piirivalve loomisest ja 22 aastat taasloomisest! Kagu piirivalvepiirkonna ja Võrumaa päästepiirkonna keskus asub aadressil Räpina mnt 20a ning sellele on asutud juurdeehitust projekteerima.

Siseministeeriumi pressinõuniku Kadri Talvistu sõnul on siseministeerium koostöös ASiga Riigi Kinnisvara alustanud olemasolevale pääste- ja piirivalvehoonele laienduse projekteerimist, mis ajakava kohaselt lõpeb järgmise aasta mais. Pärast seda alustatakse hoone ehitushanke ettevalmistamise ja läbiviimisega. Pärast pakkumuste laekumist selgub, millal hoone (juurdeehitus) valmib.

„Hoonesse asuvad politsei- ja piirivalveameti Võru üksused, samas jätkavad päästjad,” ütles Kadri Talvistu.

ASi Riigi Kinnisvara kommunikatsiooni ja turundusjuht Madis Idnurm täpsustas, et olemasolevale hoonele aadressil Räpina mnt 20a projekteeritakse juurdeehitus umbes ühe kolmandiku ulatuses. „Varem oli kaalumisel politsei- ja piirivalveametile ka eraldi hoone ehitamine, kuid juurdeehituse kasuks otsustamisel mängis olulist rolli struktuuride sünergia ühishoones ning võimalus sama projekti raames ka olemasolevat hoonet parendada,” selgitas Madis Idnurm valikuid.

Juurdeehitatavas hooneosas hakkavad muuhulgas paiknema teenindusssaal, politsei- ja piirivalveameti ruumid, paranenud võimalustega remondigaraažid ning arestikambrite plokk. Projektiga pakutakse välja ka avatud töökeskkonna lahendused.

Olemasolevas hoones paiknevad nagu seni esimesel korrusel päästeamet ning teisel-kolmandal korrusel politsei- ja piirivalveameti ruumid, kus säilib senine kabinetistruktuur. Samuti nähakse ette vajalikud parendustööd nüüdisaegsete töö- ja olmetingimuste tagamiseks.

Aasta lõpukuud on jõustruktuuridele tähtpäevarohked. 12. novembril möödub 94 aastat politsei loomisest ja 21 aastat taasloomisest. Jõustruktuuride ajalukku läheb aasta 2010, mil politsei, piirivalve ja kodakondsus- ning migratsiooniasutustest sai ühendamet. Talve alguspäeval, 21. detsembril möödub aga viis aastat Eesti ühinemisest Schengeni viisaruumiga.{jcomments lock}

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD