Lasva lasteaed kolis uutesse ruumidesse

Lasva lasteaia lapsed eile värskelt remonditud rahvamaja rühmas pidulaua taga. Foto: INNO TÄHISMAAAVAMINE • Lasva lasteaia üks nelja-viieaastaste laste rühm kolis eile Lasva kortermajast uutesse, värskelt remonditud ruumidesse rahvamajas.


Nii laste endi, lapsevanemate kui ka lasteaiaõpetajate nägudelt peegeldus eile üks suur rõõm, sest tegemist on valla kõige moodsama ja ilusama rühmaga. Rahvamaja teisel korrusel remonditud ruumid aitavad veidi leevendada ruumikitsikust enne päris lasteaia valmimist. Uues, rahvamaja rühmas oli eilse seisuga 17 last ja eriloaga saab majutada ka 20 last. Praegu on vallas kokku 68 lasteaiakohta ja need on kõik täidetud. Lisaks ootab lasteaiajärjekorras kümme last.
Remondi käigus värviti üle ja korrastati ruumid rahvamaja teisel korrusel, mis seisid tühjalt ja kus varem olid asunud postkontor ja politseiosakond. Lisaks ehitati duširuum.

Lasva lasteaia juhataja Inge Järvpõld näitab möödunud aasta lõpus laste tinaviskamise tulemust, millest võis välja lugeda uusi ruume. Tema kõrval seisab Lasva vallavanem Juris Juhansoo.        Foto: INNO TÄHISMAA
Uutes ruumides said lapsed omale eraldi ruumid mängimiseks, õppimiseks ja magamiseks. Vanades ruumides Lasva kortermaja korteris oli igal rühmal vaid kaks ruumi, üks mängimiseks ja magamiseks ning teine õppetegevuseks.


Vallavanem Juris Juhansoo ütles eile lasteaia avamisel, et niikaua kui on vald eksisteerinud, on olnud ka lasteaiajärjekord. Valla põhieesmärk on uus lasteaed, aga sinna läheb veel paar aastat aega.


Lasteaia uued ruumid õnnistas sisse Pindi koguduse õpetaja Argo Olesk. Uutesse ruumidesse kolinud rühma olid tervitama tulnud kolleegid Kääpa koolimaja rühmast, kes tõid kaasa kingiks ühe WC-paberi rulli. Lasteaia juhataja Inge Järvpõld võttis kingi rõõmuga vastu ja kommenteeris seda nõnda, et ta on palunud kõigil kokku hoida ja küllap sellest ajendatuna selline kingitus tehti – oli ju suudetud WC-paberit säästa. Samas rääkis Järvpõld, et lasteaia uuel rühmal on toetust vaja, sest praegu puuduvad isegi prügikastid – selliste väljaminekutega ei osatud esialgu arvestada.
Lisaks vallapoolsele 33 500 euro suurusele rahasüstile andsid oma panuse lasteaia renoveerimisse Krediidipank, mööbliettevõtted AS Suwem ja AS Võru Empak, põllumajandustehnika müügiga tegelev AS Dotnuvos Projektai ja perekond Sepp. Toetajate abiga on soetatud lasteaia uutesse ruumidesse põhiliselt sisustus ehk mööbel ja vaibad. Remonditöid teostas Võru ehitusfirma OÜ Maximum Ehitusgrupp, tööde maksumus oli 28 500 eurot.


Lasva valla lasteaia rühmad on valla peal laiali. Lisaks värskelt avatud niinimetatud rahvamaja rühmale on üks rühm Lasva kortermajas, üks Kääpa koolimajas ja üks Kääpa vanadekodus.
Lasva valla päris oma lasteaed peaks Šveitsi riigi toetuse toel valmima 2015. aasta alguseks. Selleks käib praegu hankedokumentide ettevalmistamine. Uue lasteaia valmimisel kolib Lasva vallavalitsus ümber praegustesse lasteaia ruumidesse rahvamaja teisel korrusel, sellega on ruumide remondi puhul juba arvestatud.


 


 

LOE VEEL


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD