Menu

.      

Mõniste avatud noortekeskus toimib ennekõike aktiivsete inimeste toel

Mõniste noortekeskuse maja on renoveeritud PRIAst saadud rahaga.      Foto: MAARJA KAIVNOORTEKESKUS • 2005. aastal hakkasid esmakordselt koos käima inimesed, kes leidsid, et Mõniste valla noortele on mingeid tegevusi vaja. 2006. aasta jaanuaris kinnitati ametlikult staatus „kooliväline tegevus”. Esimese tegevusena avasid MTÜ Ääremaa Noored Mõniste noortekeskuse, mis asub Mõniste külas. Osteti vana saunahoone, mis tehti korda. Projekti kaudu saadi raha, ka lapsed aitasid kaasa, et maja, kus koos käia, valmis saaks. Maja renoveerimise ajal küsiti lastelt, mida nad tahavad, missuguseid ruume nad eelistavad ning millised oleksid nende soovid ja nägemused.


Mõniste küla on vallas üks suurema elanike arvuga, ka lapsi ja noori on siin palju. 2005. aastal leidis grupp lapsevanemaid, et koolivälise aja sisustamiseks on vaja leida mingeid võimalusi ja vahendeid. Mõniste kool ja rahvamaja asuvad Kuutsil (viie kilomeetri kaugusel) ning nende ruumide kasutamine õhtuti eeldaks transpordi korraldamist.


MTÜ Ääremaa Noored registreeriti jaanuaris 2006. MTÜ esimene peaeesmärk oli noortekeskuse loomine. Mõniste valla juhtkond toetas ettevõtmist sellega, et müüs MTÜ-le 1,46 krooniga (kasuliku pinna hind ruutmeetri kohta hoones) endise sovhoosi sauna. Laste, noorte ja MTÜ liikmete koostöös ning kohaliku omaalgatuse programmi, maavalitsuse avatud noortekeskuste projektikonkursi ja valla rahastuse toel tehti ruumid nii korda, et 1. septembril avas uksed Mõniste avatud noortekeskus.

20 PÄEVA ENIMLOETUD