Menu

.      

Lasva vald jäi lumega jänni

Üks pilt Lasva valla Pera küla teede ristmikust, mis laupäeva keskpäeval oli täiesti kinni tuisanud, nii et seal võis liikuda ainult maastikuautoga. Foto: Võrumaa TeatajaLUMEKORISTUS • Lasva vald jäi seekordse lumega jänni, mistõttu pidid mõned inimesed mitu päeva tee lahtilükkamist ootama.


Kui suurem sadu lõppes reede keskpäevaks, siis laupäeva keskpaigaks olid mitmed valla teed täiesti lumised ja Tsolgo kanti (näiteks Pera külla) oli sahk jõudnud alles pühapäevaks. Teed olid nii kinni tuisanud, et väiksema autoga või kohati isegi jalgsi liikuma ei pääsenud. Nii võis tekkida suurematel, lastega peredel näiteks poest toidupoolise toomisega raskusi, samuti võinuks tekkida raskused kiirabil või päästeautol kohalejõudmisega, postiljonist rääkimata.


Vähe sellest, isegi näiteks Tsolgo poe juures seisid veel laupäeva keskpäeval suured lumevallid, mis jäänud riigitee lahtilükkamisest, nii et isegi poe enda juurde oli raske pääseda. Rääkimata väiksematest teedest, mis Tsolgo ümbruses olid laupäeval lahti lükkamata.


„Piinlik lugu,” kommenteeris eile olukorda Lasva vallavanem Juris Juhansoo. Ta põhjendas segadust lume lükkamisega asjaoluga, et vallal on kuus lumelükkamise piirkonda, aga ühte neist ei leitud õigeks ajaks lükkajat. Seetõttu pidid ülejäänud piirkondade lükkajad tegema lisatööd, mistõttu jäi oma piirkond lükkamata. Üheks selliseks hätta jäänud piirkonnaks oli just Tsolgo kant, kus lumelükkamist teostab vallavolikogu esimees Ain Lõiv.


Sellele, miks veel laupäeva keskpäevaks olid Tsolgo teed lahti lükkamata, ei osanudki volikogu esimees Ain Lõiv eile mõistlikku seletust anda. Ta ütles vaid, et reede hommikul kella 5 ajal oli ta Tsolgo teed lahti lükanud ja sellest oleks pidanud justkui piisama.

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD