Menu

.      

Hirmus põleng Võru linnas – jälle võimalik süütamine

Sündmuskoht pärast põlengut. Foto: VÕRUMAA TEATAJATULEKAHJU • Pühapäeva hommikul kella 6.30 ajal lahvatas põleng Võru linnas Kreutzwaldi tn 62 hoovis, Petseri ja Paju tänavate vahel, kus lõõmasid puukuurid ja elumaja osa. Tulekahjus vajas arstiabi üks päästja.

Kohale saabusid päästjad nii Võrust (kaks meeskonda) kui ka Põlvast, Mõnistest ja Vastseliinast, lisaks Rõuge ja Lasva vabatahtlikud pritsumehed, kes töötasid aktiivselt kolm tundi järjest, et põlengule piir saada. Üks päästja vajas koguni arstiabi, kuna ta hingas sisse suitsuvingu. Kustutusvett tuli hüdrandist piisavalt, kohal olid ka paakautod. Lõuna päästekeskuse info kohaselt vajadust paakautosid juurde kutsuda ei olnud, sest veevarustus oli tagatud.

Tulekahju peale ärkas pühapäeva hommikul kella poole seitsme ajal Kreutzwaldi tänav 62 maja hoovis elanud korteri elanik, kes kuulis katusekorrusel asunud magamistoa katuseakende taga praksumist. Kiiresti edasi liikunud tuli lõi elamise valgeks. Noor pere, mees, naine ja 1. klassi minev laps haarasid esimesed ettejuhtuvad asjad ning jooksid trepist alla tänavale. Samal ajal sai häirekeskus väljakutse tulekahju kohta.

Ühe pealtnägija kirjelduse kohaselt algas põleng tükk aega enne poolt seitset, kuna maja oli olnud laustules juba umbes 15 minutit.

Kella 6.50 ajal olid oma pampudega hoovi peale tulnud kõrvalolevate korterite elanikud, sest polnud teada, kui kaugele tuli edasi liigub. Kohale saabunud mitukümmend päästjat tegid ennastsalgavat tööd, et põlema süttinud kuurid ja maja seinad kustutada ja kindlustada, et tuli edasi ei liiguks. Tule levikut aitasid piirata tulemüürid ning asjaolu, et puukuuride kõrval asus punastest tellistest seintega kivimaja.

Tules hävis äsja renoveeritud 140 m2 läbi kolme korruse ulatuv korter, mis oli noorele perekonnale üürile antud. Noor perekond jäi ilma kõigist asjadest, kaasa arvatud lapsele kooli mineku puhul soetatud tarvetest. Ainus asi, mis perenaine kaasa haaras, oli saunalina. Puukuurides hävisid mitme maja talvepuud, lisaks põles garaaži sisse sõiduauto Žiguli koos haagisega

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD