Menu

.      

Antsla õlitehase traagiline 1. september

Põleng sai alguse rapsiõli pumpamisest ühest tsisternist teise. Ülemisel pildil tulekahju arvatav alguskoht tehasehoone kõrval.         Foto: ANDREI JAVNAŠANTULEKAHJUD • Tarkusepäev 1. september on olnud traagiline OÜ BioOil Antsla õlitehase jaoks – täpselt üheksa aastat tagasi plahvatas seal õlimahuti, mille tagajärjel hukkus üks ja sai vigastada teine tööline, esmaspäevasel õnnetusel õnneks keegi viga ei saanud.

Üheksa aastat tagasi, 2005. aasta 1. septembril vapustas Võrumaa avalikkust teade, et ilmselt keevitamise ajal plahvatanud õlimahuti tulemusel sai rapsiõlitehases üks tööline surma ja üks raskelt vigastada. Plahvatus oli kella 13 paiku Antsla linna lähedal Kollino külas Taisto busside teeninduspargi vahetus läheduses paiknevas hoones, kus asub OÜ BioOil rapsiseemneist õli tootmise tehas. Plahvatuses oli mahuti lennanud sajakonna meetri kaugusele. Hukkus plahvatuse ajal mahuti otsas olnud 1954. aastal sündinud mees. Teine, 1963. aastal sündinud mees sai raskelt vigastada.

Esmaspäeval kella 11 ajal avanes selles samas tehases analoogne pilt: leegid ulatusid taevani ja üksteise järel kärgatasid plahvatused. Seekord läks õnneks, et ükski inimene viga ei saanud. Sündmuskohal olnud inimeste seletuse kohaselt oli tuli süttinud rapsiõli ümberpumpamisest ühest tsisternist teise. Ilmselt kuumenes mootor üle ja õli süttis. Tekkinud tulekahju üritasid kohal olnud paar-kolm tehase töötajat koos ümberkaudsete inimestega algul ise kustutada ning see isegi õnnestus, aga kuna kustutid said tühjaks ja tuld päris summutada ei jõutud, siis levis tuli edasi ning võttis enda alla kogu tehase.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD