Menu

.      

Obinitsa tee-ehitus üle elanike peade

Obinitsa elanik Henn Küppar näitab kohta, kus Meremäe vald hakkas luba küsimata teed ehitama. 	  Foto: Võrumaa TeatajaTEE-EHITUS • Meremäe vald on asunud ehitama Obinitsa järve äärde viivat Palu teed, kuid ilma selleks maaomanikelt luba küsimata. Asi puudutab nelja maaomanikku, kelle kinnistuid rajatav Palu tee osaliselt läbib. Vallal on sõlmitud maaomanikega tee avaliku kasutamise lepingud, mille järgi tuleb teavitada maaomanikke kõigest, mis võib nende huve kahjustada. Sellele vaatamata ei suvatsenud valla töötajad maaomanikke teavitada, mistõttu tuli 21. augustil alanud tee-ehitus maaomanikele üllatusena. Nüüd on maaomanikel kavas lepingud üles öelda ja liiklemine oktoobri algusest keelata.Meremäe vald peab ehitama uue tee, mis võib kaasa tuua 30 000 euro ulatuses lisakulutusi.

Läinud nädalal, 16. septembril oli tee-ehitus Palu teel täies hoos. Kallurid vurasid üksteise järel mööda teed, mida varem kasutasid ainult üksikud majapidamised ja mis metsa vahel oli ainult hobusetee. Nüüd tahetakse see tee muuta üldkasutatavaks teeks, mille kaudu hakkavad tulevikus sõitma turistid Obinitsa järve äärde sinna kavandatavasse puhkekeskusesse ja järve plaažile.

Parasjagu oli kohal vallavanem Rein Järvelill, kes oli just toimetanud kohalikule elanikule Henn Küpparile kätte kirja, kus on öeldud, et vald nõustub lepingu lõpetamisega aasta lõpus. Tee-ehituse kohta ütles Järvelill, et probleemi pole.

Olukord võtab elanikel selja märjaks. Obinitsa elanik Henn Küppar nautis 21. augustil kena suvepäeva, kui järsku ilmus ei tea kust välja buldooser ja hakkas kinnistu piirist algavat vana hobuseteed metsa ääres sirgeks ajama. See ajas marru kõik ümberkaudsed elanikud, kohale kutsuti valla juhid ja volikogu liikmed.

20 PÄEVA ENIMLOETUD