Menu

.      

Võrumaa salapärased surmad

Maksu- ja tolliameti poolt leitud sünteetilise kanepi pakike.    Foto: MAKSU- JA TOLLIAMETNARKOOTIKUMID • Üle Eesti tuleb viimasel ajal teateid selle kohta, kuidas niinimetatud sünteetilise kanepi ehk spice’i tarvitamise tagajärjel on noored inimesed sattunud eluohtlikus seisundis haiglasse. Erinevalt tavalisest kanepist, mis tekitab uimasust, võib sünteetiline kanep tappa. Kas Võrumaa salapärased surmad on samuti seotud narkootikumidega?

Kaks aastat tagasi läks äsja 18aastaseks saanud neiu ootamatult ilma üleriieteta Võru linnas ööklubist välja, suundus linna äärde tühermaale, jäi sinna lebama ja külmus surnuks. Tänavu novembri algul läks noor naine, teadaolevalt samuti ööklubist, linna äärde Roosi tänava garaažide juurde, vajus seal kokku ja suri.

Paar aastat tagasi surnuks külmunud neiu käitumist kohtusaalis kirjeldanud inimesed rääkisid, et neiu polnud kontaktivõimeline ja käitus imelikult. Kirjeldusest jäi mulje, et neiu oli mingi aine mõju all.

Teadaolevalt ringleb sünteetiline kanep ehk niinimetatud spice Eestis juba mitu aastat. Seda on olnud võimalik tellida näiteks Hiina netikaubamajadest ja seda pole peetud keelatud aineks. Sünteetilist kanepit keeratakse tubaka sisse ja suitsetatakse nagu tavalist kanepit, aga tegemist on tavalisest kanepist mitukümmend korda kangema ainega, mis tekitab tõsiseid psüühikahäireid ja võib tappa. Sünteetilised ained on uued ja väga erinevad, mistõttu on neid raskem tuvastada.

VIDEO: Esimene narkoreid Võrumaal

 

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD