Menu

.      

Võru linnavalitsus lubab Karba sauna teema lähiajal tõsiselt ette võtta

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Linnavolikogu liikme Halliki Karba saun, mis kerkis mõned aastad tagasi linna maale ehituskeeluvööndisse ilma loata. Foto: Võrumaa TeatajaÜLEASTUMINE ❯ Võrumaa Teataja kirjutas teisipäeval, kuidas Võru linnavolikogu liige Halliki Karba rajas linna maale Koreli oja kaldale ehituskeeluvööndisse ilma loata suitsusauna. Võru linnavalitsus lubab selle teema tõsiselt ette võtta ning augustisseptembris on oodata selle juhtumi osas ettekirjutusi.

„Selle juhtumi puhul algatatakse järelevalvemenetlus,” ütlesid nii Võru linnapea Anti Allas kui planeeringute eest vastutav abilinnapea Kalev Ilves pärast artikli ilmumist. „Ma ei õigusta mingil juhul rikkumisi,” ütles Allas, lükates sellega ümber kahtlused, justkui sooviks ta oma erakonna- ja võimuliidu kaaslase saunaehituse teemat kinni mätsida.

Ühtlasi lükkas Allas ümber Võrumaa Teatajas ilmunud väite, et ta pole ebaseaduslike ehitiste asjaga tegelenud. Allas ütles, et käis juba kuu-poolteist tagasi Maa-ametis rääkimas seoses ebaseaduslike ehitistega ning ka selles osas lubas ta peatselt juba konkreetsemaid lahendusi.

Karba sauna teemaga on juba varem tegelenud keskkonnainspektsioon. Inspektsiooni Võrumaa büroo juhataja Lea Palmre vastas järelepärimisele, et inspektsioon teostas 2012. aasta sügisel Koreli oja ääres plaanilist kalda kaitse ja kasutamise alaste nõuete kontrolli ning selle käigus tuvastati Koreli oja ehituskeeluvööndis Tallinna mnt 12 kinnistul ja Punga tn 5a kinnistu lõunapiiril uus palkhoone, mille kohta andmed ehitusregistris puudusid. Tegemist on sama saunahoonega, millest kirjutas Võrumaa Teataja teisipäeval. Kuivõrd Tallinna mnt 12 kinnistu, kus saunahoone asub, kuulub Võru linnale, edastas inspektsioon 2012. aasta oktoobris info avastatud ehitisest ehitusjärelevalve tegemiseks Võru linnavalitsusele. Võru linnavalitsuse 11.12.2012 vastusest selgus, et nad on ehitisest teadlikud ja tegelevad probleemi lahendamisega, mistõttu keskkonnainspektsioon lõpetas järelevalvemenetluse.

{fcomment}

 

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD