Menu

.      

Põnevad ajad volikogus

Üle pika aja on Võru volikogus jälle põnev käia. Kui enne võis ajakirjanik volikogu istungil vahel lausa magama jääda, siis nüüd ei ole sellist võimalustki – opositsioonipinki nühkivad reformikad ja IRL eesotsas Jüri Kaveri ning Erki Saarmaniga on nii teravad, et neid on lausa lust kuulata. Koalitsiooniliikmete kaela sajab asjalikke küsimusi kui oavarrest ja nad peavad tõsiselt pingutama, et neile samaväärselt vastata.

Opositsioon peabki ärgas olema. See on kasulik eelkõige linnakodanikele – nii ei lähe suurema tõenäosusega läbi kahtlased ja korruptiivsed tehingud ning linna rahade suunamine sinna, kus see linnakodanike huve silmas pidades sugugi vajalik pole. Ärgas opositsioon on hea ka vastvalitud linnapeale Anti Allasele endale ja tema linnavalitsusele – nemad peavad nüüd rohkem pingutama, et vastaspoolele mitte alla jääda.

Reformierakonnal ja IRLil on jälle hea mõnda aega opositsioonis istuda. Nad saavad nõnda linnavalitsemist teise külje pealt vaadata ja raske valitsusvastutuse kandmisest puhata. Vaheldus on alati hea, muutused toovad uue hingamise ja uue energia.

Omamoodi paradoks on see, et Saarman ja Kaver tõstsid volikogu istungil üles just Kivi tänava planeeringu. Mäletatavasti süüdistasid Anneli Ott ja teised opositsionäärid siis, kui linnapeaks oli veel Kaver ja volikogu esimeheks Saarman, Selista Ehituse huvide eelistamises Reformierakonda ning IRLi. Nüüd aga üritab koalitsioon, kuhu kuuluvad Sotsiaaldemokraadid, Keskerakond ja valimisliit Võru Väärib Võimekust, Kivi tänava planeeringu kinnitamist läbi suruda juba teisel volikogu istungil … Kas see pole irooniline? Sunnib küsima, kelle huvides uus koalitsioon õigupoolest tegutseb.

Linnakodanik Helle Kõivul oli vastvalitud linnapeale Anti Allasele vaid üksainus soov: „Keera Tulikule selg, siis saab kõik korda!” Siia ei ole muud lisada, kui et: Vox populi, vox dei (rahva hääl on jumala hääl).

Anti Allas ütles pärast valimisi, et tugev koalitsioon vajab tugevat opositsiooni. Selle on ta nüüd igasuguse kahtluseta saanud.

20 PÄEVA ENIMLOETUD