Menu

.      

Viido Polikarpus keskendub maalimisele ja laulude loomisele

Viido Polikarpus maalib praegu uusi töid kevadel Võru Kandles avatava näituse tarbeks.    Foto: ANDREI JAVNAŠANKÜLASKÄIK • Saksamaal Lübecki põgenikelaagris 67 aastat tagasi sündinud, aastakümneid USAs elanud ja seal Eesti Maja tegevust korraldanud, Tallinnas Eesti Maja restorani pidanud ning viimased kümmekond aastat Võrumaal Kurenurme ligidal Klõbi talus pensionipõlve pidav multitalent Viido Polikarpus on loobunud aktiivselt päikseprojekti arendamisest ning keskendub nüüd maalimisele ja laulude loomisele.

Klõbi talu on Viido abikaasa Heli vanemate kodu, kust on pärit Heli vend, tuntud ooperilaulja Väino Puura. Ühtlasi on selles talus sagedased külalised Uku Suviste, kes on Heli poeg eelmisest abielust, ja Väino Puura poeg Rene koos oma muusikust elukaaslase Liis Lemsaluga. Tuntud staaride külastuste vahelisel ajal on aga talu täies ulatuses Viido Polikarpuse päralt, kes lasi end suvel Sõmerpalu valda sisse kirjutada, istub päevas paarkümmend korda klaveri taha, loob laule ja laulusõnu ning esitab neid kõva häälega, publikuks kolmeaastane varjupaigast võetud kass Riks ning koerad: kaheksakuune Muki, kolmeaastane Pätu ja 15aastane Tommi.

Viidot külastades tundub, et keskustest eemal metsa sees tal igav ei hakka. Vastupidi, vaikne keskkond soodustab loomingulist tegevust, kuhu lisaks maalimisele ja heliloomingule kuulub lugemine, tõlkimine ning artiklite kirjutamine.

kogu videokanal

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD