Menu

.      

Hääletamata jätnud Padari hääl oleks võinud lipuküsimuse otsustada

  • Kirjutas BNS

Euroopa päeva tähistamine Võru Kesklinna pargis FOTO: Aigar Nagel

Riigikogu sotsiaaldemokraadist liige Ivari Padar jättis kolmapäeval Euroopa Liidu lippude teemalisel hääletusel hääletamata, samas oleks võinud just tema hääl tuua EL-i lipud tagasi parlamendi Valgesse saalis. 

Teatavasti toetas Reformierakonna ettepanekut EL-i lipud Valgesse saali tagasi tuua 38 saadikut, sellele olid vastu 39. Riigikogu statistikast selgub aga, et opositsioonilistest sotsiaaldemokraatidest olid parlamendis kohal, kuid ei hääletanud Ivari Padar ja sotside värske esimees Indrek Saar. Nende häältega oleks aga Reformierakonna ettepanek läbi läinud. 

Padar kinnitas BNS-ile, et olid erakorralised asjaolud, miks ta ei saanud hääletuse ajal saalis olla. "Aga ma leian küll, et EL-i lipp võiks koos Eesti lipuga Valges saalis olla," lisas Padar. 

Saart ei õnnestunud BNS-il tabada. 

Hääletamata jättis ka parteitu Raimond Kaljulaid, kes on varasemalt samuti opositsiooni poolele hoidnud. Kaljulaid põhjendas hääletamata jätmist asjaoluga, et oli absoluutselt arusaamatu, mida riigikogu esimees Henn Põlluaas täpselt hääletusele pani.

"Riigikogu esimees juhtis seda osa istungist küllalt kummaliselt. Sisuliselt muidugi liitun kolleeg Mihhail Lotmani tõdemusega, et ilmselt on kõik päris probleemid lahendatud, et saame tegeleda ka Valge saali sisekujunduse küsimusega. Hääletada saab küsimustes, mille puhul on arusaadav, milline on selle hääletuse tulemus ja nii edasi. See konkreetne küsimus oli minu arvates läbi mõtlemata ja ebaselge ning sel põhjusel ma ei osalenud sellel hääletusel," selgitas Kaljulaid BNS-ile. 

20 PÄEVA ENIMLOETUD