Menu

.      

Keskmisele pagulasperele kulub kuni 25 000 eurot aastas

Pilt on illustratiivne FOTO: VT

Keskmisele neljaliikmelise pagulasperele kulub riigil kuni 25 000 eurot aastas, sellele lisanduvad kulud tõlketeenusele, keeleõppele ja tugiisikule.

Sotsiaalministeeriumi sotsiaalala asekantsler Rait Kuuse ütles neljapäeval ajakirjanikele, et esimesed pagulaspered võiksid Eestisse jõuda veel käesoleval aastal ning detsembriks võiks Eestisse jõuda 5-6 perekonda.

Kuuse sõnul kulub hinnanguliselt ühele pagulasperele, mis koosneb kahest täiskasvanust ja kahest lapsest, kuni 25 000 eurot aastas. Suurema osa sellest kulust moodustavad toetused eluasemele, sealhulgas kommunaalkuludele ja elamispinna üürimisele.

Ta toonitas, et 25 000 eurot on maksimaalne summa, mida pagulasperel on võimalik sotsiaaltoetustena saada. Samas lisanduvad sellele summale kulud näiteks tõlketeenusele, tugiisikule, keeleõppele ja nii edasi.

Kuuse sõnul kaetakse umbes kolmveerand pagulaste vastuvõtmisega seotud kuludest välisvahenditest.

Sotsiaalministeeriumi pressiesindaja täpsustas, et järgmisel aastal kehtima hakkavate toetusmäärade kohaselt saab ilma sissetulekuta kahe täiskasvanu ja kahe lapsega perekond kuus lapsetoetus 100 eurot, toimetulekutoetust toimetulekupiiri katmiseks 394 eurot ning vajaduspõhist peretoetust 90 eurot. Sellele lisanduvad kulud eluruumi kulude katmiseks toimetulekutoetuse raames, mis sõltub eluruumi suurusest ning omavalitsuse piirmääradest.

"Selliseid toetused kehtivad kõigile Eesti kodanikele ning Eestis alaliselt elavatele inimesed. Kõik peale lapsetoetuse on vajaduspõhised toetused. Sissetuleku saamise korral vähendatakse või lõpetatakse toimetulekutoetuse maksmine," lisas pressiesindaja.

{fcomment}

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD