Menu

.      

Tüdrukute tehnoloogiaring on puudu ainult Võrumaal

  • Kirjutas Kadi Annom

18. augustil peeti Põlva koolis tehnoloogialaagrit, kus osalejaid nii Tartust, Rosmalt kui ka Kanepist. Fotol kahe rühma lapsed ning juhendajad Siim Kotka, Gerda Sillaste, Terje Ertel ja Katrin Kask. Foto: AIGAR NAGEL

Tehnoloogia- ja robootikaõpetust peetakse poistele enamasti omasemaks ja vajalikumaks kui tüdrukutele. Siiski on palju tüdrukuid, kes tänapäevasel tehnoloogiaajastul tehnoloogiaringist suurt puudust tunnevad. Tüdrukute tehnoloogiaringi eestvedajaks on Eesti IT-visionäär Taavi Kotka, kes sai ettevõtmiseks innustust oma isiklikust kogemusest.

Tehnoloogiaringi korraldab HK Unicorn Squad, mille tegevjuhi Liis Koseri sõnul on tüdrukud vanuses 8–12 teinekord liialt tagasihoidlikud ning ebakindlad, kui tegemist on tehnoloogia- või robootikavaldkonnaga. „Selgus, et kui tüdrukud panna töötama segarühmadesse, siis kipuvad nad laskma poistel toimetada ja jäävad ise tagaplaanile, kuigi tegelikult sooviksid ise tööst aktiivselt osa võtta. Seepärast ongi hea, kui tüdrukutel vanuses 8–12 on võimalus tüdrukute keskis robootikat ja tehnoloogiat katsetada. Meil on ka 13aastaseid liikmeid, kedagi ära ei aeta. Nii kaua, kuniks on huvi, saab osaleda,” tõdeb Koser.

Kohtumine Põlvas

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD