Menu

.      

FOTOD Lähipäevadel jätkub väga kuum ilm

  • Kirjutas Kalev Annom

Silla ehitus. FOTO: Kalev Annom


Tamula vesi 22–24 °C, Suurjärves 21 °C

Tamula rand oli nädalavahetusel kuumalaine nautijatest tulvil. Mängiti palli, järvel olid skuutrid ja kaatrid, käis silla ehitus ja liivalosside ehitamine. Tamula vesi oli pühapäeva pärastlõunal paadisilla lähistel poole meetri sügavusel 22 soojakraadi ja kalda lähedal põlvekõrguses vees 24 kraadi.

Täna hommikul oli Rõuge Suurjärve vesi 21 kraadi soe. Rõuges torkas silma, et rannaliiv oli hoolikalt riisutud.

Rõuge Suurjärve rannas oli täna hommikul liiv korralikult riisutud. Veetemperatuur  oli 21 kraadi. Fotod: KALEV ANNOM

Suplushooaeg algab laupäeval

Suplushooaja ametlikuks alguseks on 1. juuni. Võrus ja Kubja järve rannas asuvad rannavalvele Gold Security Droupi rannavalvurid.

Veetemperatuuri kohta saab sel ajal infot Võru linna koduleheküljelt (www.voru.ee/et/rannad-ja-supelvesi)

Ohtlikud hüpped laeva katuselt. FOTO: Kalev Annom

Ohtlik lõbu lõbusõidulaeva katuselt hüpates

Tamulal on ankrus paarkümmend inimest mahutav lõbusõidulaev Tamula Vanake, kus on kirjas, et ilma kaptenita ei tohi laeval olla.

Noored olid vallutanud laeva katuse ja käis äge vettehüppamine. Julgemad tegid isegi ohtlikke pikki hüppeid kalda suunas üle silla.

Rannas sai osta jäätist, kohvi, vett. Vee ja espresso hind oli kaks eurot, kahe palliga jäätis viis ja jäätisekokteil 5,50 eurot.

FOTO: Kalev Annom


Keskkonnaagentuuri ilmaprognoosi järgi jätkub lähipäevil väga kuum, kohati kuni 31 soojakraadi toov ilm.

Kolmapäeva öösel on vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. Hommikul võib kohati hoovihma sadada. Puhub lõuna- ja kagutuul 2-7 m/s. Sooja on 13-18 kraadi. Päeval on vahelduva pilvisusega ilm. Sajab hoovihma, on äikest, saartel ja läänerannikul on vaid üksikute sajuhoogude võimalus. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga, äikese ajal on tugevaid puhanguid. Sooja on 25-29 kraadi, kohati rannikul ja sajupilvede all 20 kraadi ümber.

Neljapäeva öösel on vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. Kohati sajab hoovihma, öö hakul võib äikest olla. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga. Sooja on 11-16 kraadi. Päeval on vahelduva pilvisusega ilm. Ennelõunal sajab kohati, pärastlõunal laialdaselt hoovihma ja siis on ka äikeseoht. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga, põhjarannikul puhub ida- ja kirdetuul 4-9 m/s, äikese ajal on tugevaid puhanguid. Sooja on 25-30 kraadi, tuulele avatud rannikul ja sajupilvede all 20 kraadi ümber.

Reede öösel on selge või vähese pilvisusega olulise sajuta ilm. Puhub idakaare tuul 2-7 m/s. Sooja on 13-18 kraadi. Päeval on vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. Kohati sajab hoovihma ja on äikeseoht. Puhub idakaare tuul 2-7, põhjarannikul kirdetuul kuni 10 m/s, äikese ajal võib olla tugevamaid puhanguid. Sooja on 25-31 kraadi, kohati rannikul ja sajupilvede all 20 kraadi ümber.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD