Menu

.      

Võru Soojus sai suure kahjunõude ja juhataja tehti ametist lahti

Fotomeenutus käesoleva aasta 24. augustist, kui Võru Soojuse juht Ilmar Sild andis ettevõtte uue omaniku, Danpower GmbH esinduse avamise puhul üle ajaloolise, saksa päritolu mõisnikeaegse Võru linna kaardi. Teisel pool lauda on Võru Soojuse uued juhatuse liikmed Markus Süssmann ja Kairi Wolff.  Foto: Võrumaa TeatajaTAGANDAMINE • Novembri viimasel päeval kinnitati äriregistris kanne, mille kohaselt pole ettevõtte senine juht Ilmar Sild enam juhatuse liige. Ettevõtte juhatuse liikmetena jätkavad Võru Soojuse ostnud Danpower GmbH esindajad Kairi Wolff ja Markus Süssmann.


Ilmar Silla tagasikutsumine on seda kummalisem, et ettevõtte ostu-müügilepingu sõlmimise ajal Tallinnas 24. augustil kinnitasid nii Sild ise kui ka Danpoweri juhid, et mingeid muudatusi ettevõtte personalis ei tehta. Nad rääkisid seda küsimuse peale, et kui Skandinaavia firmad on Eestis kohe juhtkonna välja vahetanud, kas sama teed läheb Danpower? Sakslased rääkisid, et nad usaldavad eestlastest meeskonda, siinseid teadmisi ja mingeid muutusi ei plaanita. Sild ise oli lepingu sõlmimise ajal samuti väga entusiastlik ja teotahet täis, tema lahkumisest ei andnud märku mitte miski.


Ametlikult kinnitamata andmetel on Ilmar Silla ametist tagandamise taga ligi 30 000 euro suurune kahjunõue, mille ettevõtte sai seoses saastelubade puudumisega ja mida ettevõtte juhtkond oli varjanud nii nõukogu liikmete kui uute ostjate eest.

20 PÄEVA ENIMLOETUD