Menu

.      

Vagula järve äärde kraavi kaevanud mees läks riigi vastu kohtusse

Eile kohtusaalis Elmer Hõrakut (vasakul) esindanud Vambola Olli (esiplaanil) vestlemas keskkonnainspektsiooni esindajate Anneli Huigi ja Katrin Lehtlaga.  Foto: Võrumaa TeatajaKOHTUVAIDLUS • Eile oli Tartu halduskohtus arutusel Vagula järve äärde paatide vettelaskmiseks süvendi kaevanud Elmer Hõraku kaebus keskkonnainspektsiooni tehtud ettekirjutuse kohta, mis nägi ette kaevatud kraavi täisajamist.


Elmer Hõrak oli kohtusaalis ise kohal ja taotles kohtult paikvaatluse teostamist, kust oleks näha, et kaevetööde teostamisele järgnenud kolme aastaga on olukord muutunud ja uute tööde teostamine kahjustaks keskkonda. Lisaks märkis Hõrak, et pole rahul kallasraja määratlusega, sest tegelikkuses pole võimalik järve kaldal kõndida. Kolmandaks märkis Hõrak, et tegemist oli vana kraaviga, mille ta palus ekskavaatorijuhil lahti kaevata.


„Tunnen, et minu õigusi on rikutud,” põhjendas Hõrak eile kohtus seda, miks ta vaidlustas inspektsiooni ettekirjutuse. Ta lisas, et ettekirjutuse täitmine on materiaalselt kulukas, kuna võetud hinnapakkumise järgi läheks kraavi kinniajamine maksma ligi 10 000 eurot.


Elmer Hõrak ütles kohtule selgitusi andes, et kui inspektsiooni seisukoha järgi kaevas ta 200 meetri pikkuse kanali riigimaale, siis tegelikkuses pole sellist maad üldse olemas, vaid seal on järv. Hõrak tugines tunnistajate ütlustele, millest tuleb välja, et kraav oli sama koha peal juba varem olemas. Hõrak märkis ühtlasi, et ka keskkonnainspektsioonil pole olnud asja vastu midagi, kui on teinud keskkonnaametile korduvalt taotluse kaevatud kraav alles jätta.

 

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD