Menu

.      

Võrumaa Teataja mälumänguturniir (13. osa)

MÄLUMÄNG • Eelmise osa vastused: 1 – ÜRO inimõiguste ülddeklaratsioon, 2 – Anu Pallas, 3 – Alar Kivilo, 4 – Sven Grünbergi „Ball”, 5 – Sebastian Vetteli võistluskombinesoonil oli viinalogo.

Uued küsimused:


1. See taim on valitud San Marinos rahvustaimeks. Samuti on see taim pühendatud neitsi Maarjale ja rahvapäraselt kannab ta nimetust veritsev nunn. Mis taimega on tegu?


2. Millal tähistatakse Eestis üleriigilist ettelugemise päeva?


3. Jalgpall on esimene spordiala, kus võeti kasutusele hoiatuskaardid. Millest lähtuvalt on aga jalgpalli hoiatuskaardid sellist värvi, nagu nad on?


4. See üsna vähetuntud partei asutati 1999. aastal, ent registreeriti alles kolm aastat hiljem. Erakond pole kandideerinud Riigikogu valimistel. Kohalikel valimistel on osaletud üks kord, 2002. aastal, kui oma nimekirjaga tuldi välja vaid ühes omavalitsuses. Erakonna esimees on asutamisest alates olnud O. Leping. Mis erakonnaga on tegu?


Foto: ERAKOGU5. Kõrvalolev pilt on tehtud selle aasta Võrumaa jalgpallimeistrivõistlustel. Pildil käib mäng Rõuge (pildil paremal) ja küsitava meeskonna vahel. Küsitav meeskond on tulnud mitmel korral Võrumaa meistriks jalgpallis ja meeskonnaliikmete vorm on kombinatsioonis oranž-must-must. Mis meeskonnaga on tegu?


Vastuseid ootame teisipäeva, 11. detsembri õhtuni e-postiaadressil See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud..

20 PÄEVA ENIMLOETUD