Menu

.      

Võrumaa elektriturg jääb Eesti Energiale

Foto: ARVED BREIDAKSELEKTRILEPINGUTE SÕLMIMINE • Võrumaa tarbijad soovivad end elektrituru kõikumiste vastu kindlustada ja valivad oma majapidamisele üldjuhul fikseeritud hinnaga elektripaketi.


„Tänase seisuga on Võrumaal sõlmitud kokku 4332 lepingut, kusjuures enamik lepingutest on sõlmitud „Kindel”-paketis ehk fikseeritud hinnaga,” ütles Eesti Energia pressiesindaja Eliis Vennik esmaspäeva õhtul. Selle vahetulemuse kohaselt on Eesti Energia (EE) saanud oma kliendiks 20 protsenti Võrumaa 21 500 tarbimiskohast ning pole kahtlust, et riigi energiafirma osakaal kasvab, sest tema konkurendid Võrumaa kodutarbijate ja väikeste ettevõtete nimel suurt vaeva ei näe.


EE edu üheks võtmeks on Võrus Vilja tänaval asuv teenindusbüroo. Eakatel inimestel, kes pole internetiga sina peal, on kohalik kontor esmane valik, kus elektrileping sõlmida, sest seal on võimalik teenindajalt vahetult nõu küsida. Lisaks saab EE fikseeritud hinnaga elektripaketiga liitumiseks sõlmida lepingu Eesti Posti müügipunktides, kus samuti tehakse tehingu vormistamisel inimese eest kõik ära. Järjekordade vähendamiseks suunavadki EE töötajad Võru inimesi naabruskonnas asuvasse postkontorisse.


Venniku andmeil sõlmitakse Võrumaal kõige enam aastase tähtajaga lepinguid, kuid üsna palju tehakse ka kolmeaastase kehtivusega lepinguid.


EE konkurentidest on Võrumaal seni kõige aktiivsema müügitööga silma paistnud Läti riigifirmale Latvenergo kuuluv Elektrum, kes äsja saatis inimestele otsepostitusega koju lepingupakkumise koos tagastusümbrikuga. Ülejäänud elektrimüüjad Võrumaa klientide nimel eraldi pingutusi ei tee, panustades üldisele reklaamikampaaniale.


Elektrumi avalike suhete spetsialist Priit Pruul ei avalikustanud andmeid, kui palju on firma Võrumaal seni kliente leidnud. „Praegusel hetkel on veel raske täpselt öelda, kui palju on ühes või teises maakonnas elektrilepinguid meiega sõlmitud,” lausus ta. „Usun, et Elektrumiga lepingu sõlminuid on kindlasti ka Võrumaal ja loodame, et Võrumaalt tuleb meile kliente ka edaspidi.” Täpsemad faktid lubab ettevõte avaldada pärast 10. detsembrit, mil lõppeb lepingute sõlmimine kehtivusega alates 1. jaanuarist.


Kuna suuremal osal Võrumaa majapidamistest oli elektrileping nädal enne tähtaega veel sõlmimata, kujunevad Võru teeninduspunktis ja postkontorites viimased päevad enne 10. detsembrit ilmselt üsna rahvarohketeks.


„Soovitamegi lepingut sõlmides eelistada e-teenindust, sest teenindusbüroodes ja telefonil võib ette tulla ootejärjekordi,” lausus Vennik.


Võrumaal on umbes 19 000 kodukliendi tarbimiskohta ja 2500 ärikliendi tarbimiskohta. Neil, kellel jääb leping enne 10. detsembrit sõlmimata, saavad jaanuaris elektrit vastavalt börsihinnale. Hilinejatel on võimalus valida endale sobiv elektrimüüja ja pakett kehtivusega näiteks alates veebruarist.

20 PÄEVA ENIMLOETUD