Menu

.      

Võrumaa kutsehariduskeskuse vilistlaste uuring näitas lõpetajate suurt rahulolu

KÜSITLUSE TULEMUSED • Võrumaa kutsehariduskeskuse (VKHK) vilistlaste hulgas sel aastal läbi viidud uuring näitas, et kooli lõpetajad leiavad kergesti tööd, nad jäävad tööle Eestisse ja on saadud haridusega väga rahul.


„Ei uskunud, et tuleb nii positiivne tagasiside,” kommenteeris 424 kooli lõpetaja vastustele tugineva uuringu tulemust kooli direktor Tanel Linnus.


Linnus rääkis, et kool hoiab oma vilistlastega tihedat kontakti, näiteks igal aastal saadetakse viimase viie aasta lõpetajatele jõulukaart. Koos jõulukaardiga läheb teele küsimustik, mille kaudu jälgib kool süsteemselt lõpetajate käekäiku.


Uuringu üks korraldajatest, kutsehariduskeskuse õppetalituse juhataja Terje Kruusalu ütles, et tulemused vastavad hästi kooli loosungile, mis on „Hea kool kogu eluks”. Kooli loosung on seotud tänapäeval levinud elukestva õppe põhimõttega. Elukestev õpe peegeldub kooli igapäevases tegevuses: kui koolis käib kokku ligi 900 õpilast, kellest pooled on rakenduskõrghariduse tudengid, siis täiendkoolitust antakse igal aastal lisaks veel 1800 inimesele. Kool on tähtis piirkondlik keskus, sest kolm neljandikku õpilastest tuleb Võrumaalt ja mujalt Kagu-Eestist.

20 PÄEVA ENIMLOETUD