Menu

.      

Korteriühistud valisid muutuva ja Võru linn fikseeritud paketi

Võrus saab Eesti Energia elektrilepinguid sõlmida ettevõtte esinduses Võrus Vilja tänaval, ülejäänud müüjate puhul tuleb pöörduda otse müüja poole.  Foto: Võrumaa TeatajaELEKTRIPAKETI VALIMINE • Esialgselt välja käidud elektrilepingute sõlmimise tähtajaks 10. detsembriks valisid korteriühistud muutuva, Võru linn aga fikseeritud paketi.


„Saime grammike parema hinna kui turult,” kirjeldas osalemist 120 omavalitsuse ühishankes Võru linna linnamajanduse osakonna juhataja Hegri Narusk. Tema väitel mingit suurt eelist ühishange ei andnud, niisama küsides oleks ilmselt sama pakkumise saanud. Linn valis fikseeritud öise ja päevase elektri hinna fikseerituna 6 kuuks. Päevane hind on koos käibemaksuga 6,13 eurosenti kWh eest ja öine 5,56 eurosenti/kWh.


Graafikust on näha, kuidas elektri börsihind on Soomes viimase paari aastaga kaks korda kukkunud.  Allikas: REUTERS, VÄLJAVÕTE EESTI ENERGIA KOLMANDA KVARTALI ARUANDESTNarusk ütles, et linn oleks ilmselt proovinud börsihinda, kui oleks kevad, mil börsihind madalam. Ta lisas, et talitas omal kodus samamoodi, valides talveks kindla paketi ja vastu suve vaatab, mis börsihind teeb.

Sarnaselt Võru linna ja Hegri Naruskiga talitas Võrumaal valdav osa elektritarbijatest, kes 10. detsembriks sõlmisid valdavas osas fikseeritud hinnaga lepingu. Eesti Energia andmetel oli kõige populaarsem lepinguperiood 12 kuud. Eesti Energiaga sõlmiti kokku 10 167 lepingut (neist 8261 paketis „Kindel”), kodukliendi tarbimiskohti on Võrumaal
19 000 ja ärikliendi omi 2500.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD