Menu

.      

Ülo Tuliku kohtuvaidlus Võrumaa Teatajaga jätkus tunnistajate ülekuulamisega

Esmaspäeval tunnistajana kohtusse ilmunud Mõniste vallavanem Merlika Niidumaa (vasakul) ja hagi esitanud Riigikogu liige Ülo Tulik.	  Foto: Võrumaa TeatajaKOHTUASI • Riigikogu liikme Ülo Tuliku kohtuvaidlus jätkus esmaspäeval tunnistajate ülekuulamisega, kus tunnistajatena astusid kohtu ette teiste seas Mõniste vallavanem Merlika Niidumaa, Antsla vallavolikogu esimees Kurmet Müürsepp ja Puhja vallavanem Peeter Sibul.


Kõigepealt tunnistusi andnud Mõniste vallavanem Merlika Niidumaa ütles, et tema suhted Ülo Tulikuga on olnud ainult tööalased, isiklikke suhteid tal Tulikuga ei ole. Tulikuga sai tuttavaks 2006. aasta kevadel, kui töötas abivallavanemana ja Tulik oli maavanem. Niidumaa, kes on sotsiaaldemokraatliku erakonna Mõniste osakonna liige, ei osanud seletada, miks valiti vallavanemaks just tema, kuigi valituskoalitsioonis pole tema erakond, vaid IRL. Niidumaa rääkis, et ettepaneku vallavanemaks hakata tegi volikogu esimees Kaino Zilmer ja andis paar nädalat mõtlemisaega.


Niidumaa ütles, et valmistas abivallavanemana ette sotsiaalmaja ehituse hankedokumendid ja puutus Selista Ehitusega kokku 2009. aasta algul, kui võeti välja hankedokumendid. Selista maksuvõlast sai ta teada pärast hankelepingu sõlmimist. Möödunud aasta algul Võrumaa Teatajas avaldatud info kohta Mõniste sotsiaalmaja ehituse kohta väitis Niidumaa, et see on „jama”.

{jcomments lock}

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD