Menu

.      

Eakate tasuta bussisõidust

Foto: Aigar NagelHead Võru linna eakad vanuses alates 70. eluaastast! Kindlasti olete juba kuulnud, et alates kevadest tagab Võru linn teile tasuta bussisõidu. Järgnevalt annan ülevaate toimingutest, mis teil selleks teha tuleb.

Alates 23. aprillist saavad kõik Võru linna 70aastased ja vanemad inimesed tasuta sõita Võru linna läbivatel maakonnaliinidel nr 1, 11, 14 ja 16. Selleks annab Võru linnavalitsus taotluse alusel välja personaalsed kiipkaardid, millega tuleb bussijuhi juures registreerida iga sõit. Taotlusi hakkab Võru linnavalitsus tasuta bussisõidu kiipkaarti soovijatelt vastu võtma alates 11. veebruarist. Taotluste blanketid on kättesaadavad linnavalitsuse infosaalis, Jüri 11 (Jüri tn poolne uks). Blanketid saab täita kohapeal ametniku abiga. Oluline on, et teil oleks kaasas isikut tõendav dokument (ID-kaart või pass).

Sõidusoodustuse kiipkaart ei maksa selle taotlejatele midagi ja kehtib tähtajatult. Ainukesed kriteeriumid kaardi taotlejale on seotud sellega, et taotleja peab olema 70aastane või vanem ning omama sissekirjutust Võru linnas. Kõik, kes on juba 70aastased ja soovivad alates 23. aprillist tasuta sõitma hakata, peavad avalduse täitma ajavahemikus 11.–28. veebruar. Loomulikult võetakse avaldusi vastu ka edaspidi. Näiteks, kui teil täitub 70. eluaasta juunikuus, saate avalduse vormistada siis. Need, kes esitavad taotluse veebruaris, võivad kaardile järele tulla aprilli alguses samuti linnavalitsuse infosaali. Kaardi kättesaamine kinnistatakse kinnituskirjaga, millega saab kaasa ka informatiivse brošüüri.

Ootame kõiki ka 15. veebruaril kell 13 Võru pensionäride päevakeskusesse (Lembitu 2) teabepäevale, kus jagatakse infot kiipkaartide kasutamise kohta, aidatakse täita avaldusi ja vastatakse tekkinud küsimustele.  


Täiendav info: Anu Kikas, tel 785 0918 või 5304 0012.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD