Menu

.      

Üks uuemaid turismi- ettevõtteid Võrumaal – Vasekoja puhkekeskus

Äsja valminud puhkemajas on kasutatud tänapäeva kaasaegseid lahendusi ning traditsioonilisi materjale ja ehituspõhimõtteid.  Foto: ERAKOGUPUHKEKESKUS • Teiseks Vastseliina valla turismiettevõtteks, mida külastasime, osutus alates 2012. aasta suvest tegutsenud Vasekoja puhkekeskus. Aastaringselt avatud Vasekoja puhkekeskus asub Möldri külas Piusa jõe ääres. „See looduskaunis koht jäi aastaid tagasi silma meie enda perele. Hiljem tekkis mõte, et võiks seda vaadet ka teistega jagada. Oleme püüdnud ära kasutada selle piirkonna maastiku omapära ja rajanud puhkemaja kõrge Piusa jõe ürgoru kalda servale,” rääkis Vasekoja puhkekeskuse peremees Pait.

Äsja valminud puhkemajas on kasutatud tänapäeva kaasaegseid lahendusi ning traditsioonilisi materjale ja ehituspõhimõtteid. Puhkemaja akendest paistavad kaunid vaated üle Piusa ürgoru.


Vasekoja puhkemaja ehitamisel on ära püütud kasutada selle piirkonna maastiku omapära – see on rajatud kõrge Piusa ürgoru kalda servale.       Foto: BIRGIT PETTAITeenused

Vasekoja puhkekeskuses on kümne magamiskohaga puhkemaja. Magamistoad on saanud selle maja jaoks oluliste laste ja inimeste nimed.

Puhkemaja alumisel korrusel on köök, kus on olemas külmkapp, elektripliit, nõud, nõudepesumasin ja paljud muud vajaminevat. Foto: ERAKOGUPuhkemaja teisel korrusel asuvad neli kahekohalist ja üks ühekohaline tuba. Alumisel korrusel on kaminaga puhketuba, köök, elektrikerisega saun, sauna eesruum ja üks ühekohaline tuba. Vajaduse korral on võimalik paigutada ka lisavoodi. Mõlemal korrusel on tualett. Köögis on olemas külmkapp, elektripliit, nõud, nõudepesumasin jne. Lisaks sellele on puhkemajas veel televiisorid, muusikakeskus, pesumasin ja kaunis väliterrass, kust avaneb võrratu vaade Piu-
sa jõe ürgorule.  

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD