Menu

.      

Võru eakad täitsid eile aktiivselt tasuta bussisõidu avaldusi

Võru linna eakad eile kella 12 ajal linnavalitsuse infosaalis hankimas infot tasuta bussisõidu avalduste täitmise kohta. Paremal jagab selgitusi avaliku teabe spetsialist Anneli Nelk.   Foto: Võrumaa TeatajaSÕIDUSOODUSTUSE TAOTLEMINE • Võru linna eakad täitsid eile aktiivselt avaldusi tasuta bussisõidu saamiseks alates jüripäevast, 23. aprillist.

Eile kella 12 ajal oli linnavalitsuse infosaalis mõne tunniga täidetud juba ligi 70 avaldust. Avaldusi vastu võtnud linnavalitsuse avaliku teabe spetsialist Anneli Nelk ütles, et huvi avalduste täitmise vastu on väga suur ja terve eilse hommikupooliku jooksul käis aktiivne avalduste kirjutamine.

Eile linnavalitsuses avaldust kirjutanud hooldaja Valentina Kuklane ütles, et tema hoolealune eriti ei liigu, aga haigla juurde oleks vaja bussiga aeg-ajalt sõita. Lehes oli möödunud nädalal info avalduste täitmise kohta ja nii palus ta hooldajal tulla avaldust tegema.

Kõik Võru linna 70aastased ja vanemad inimesed saavad alates 23. aprillist tasuta sõita Võru linna läbivatel maakonnaliinidel nr 1, 11, 14 ja 16. Selleks annab Võru linnavalitsus taotluse alusel välja personaalsed kiipkaardid, millega tuleb bussijuhi juures registreerida iga sõit. Taotluste blanketid on kättesaadavad linnavalitsuse infosaalis (Jüri tn 11) ja selle saab täita kohapeal ametniku abiga. Oluline on, et kaasas oleks isikut tõendav dokument: ID-kaart või pass. Sõidusoodustuse kiipkaart
ei maksa selle taotlejatele midagi ja kehtib tähtajatult. Ainukesed kriteeriumid kaardi taotlejale on seotud sellega, et taotleja peab olema 70aastane või vanem ning omama sissekirjutust Võru linnas. Avaldusi võetakse vastu ka edaspidi. Näiteks kui 70. eluaasta täitub juunikuus, saab avalduse vormistada siis.

Need, kes esitavad taotluse veebruaris, võivad kaardile järele tulla aprilli alguses linnavalitsuse infosaali. Kaardi kättesaamine kinnistatakse kinnituskirjaga, millega saab kaasa ka informatiivse brošüüri.

Reedel, 15. veebruaril kell 13 toimub Võru pensionäride päevakeskuses (Lembitu 2) teabepäev, kus kohapeal jagatakse infot kiipkaartide kasutamise kohta, aidatakse täita avaldusi ja vastatakse tekkinud küsimustele.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD