Menu

.      

Võru linnas töötab nüüd soolaravikabinet

Soolaravi kabineti perenaine Annika Kungus nädala algul Võru polikliiniku majas soolakookoni kõrval. Foto: Võrumaa TeatajaUUS TEENUS • Naha- ja hingamisprobleemide käes vaevlejad saavad nüüd taas leevendust, kuna paar päeva tagasi alustas tegevust teadaolevalt ainus soolaravikabinet Võrumaal.


Soolaravikabinet avas uksed polikliiniku maja kolmandal korrusel, kus perenaine Annika Kungus pakub esialgu kord nädalas (kolmapäeviti) Eestis haruldast soolakookoni teenust. Kookon ise jõudis Võrru reedel ja avamiseks oli ta kabinetis kenasti töökorras.


„Inimesed tundsid huvi,” põhjendas Kungus, miks ta kabineti avas. Võrus puudus seni soolaravi võimalus, sest varem polikliiniku majas ja Jüri tänaval tegutsenud soolakambrid on nüüdseks suletud. Soolaraviteenuse pakkumiseks alustas seni kaubanduses palgatööd teinud Kungus ettevõtlusega, asutades selleks osaühingu Salan.


Soolakookon on küllalt unikaalne, Eestis on selline veel vaid Tallinnas ja Elvas. Kookon pakub sisuliselt sama toimet mis soolakamber. Kookonis pihustub peenike sool tolmuks ning see pakub leevendust eri naha- ja hingamisteede vaevuste puhul.


Kookonisse mahub korraga nii ema kui ka laps. Üks soolakookoni seanss kestab 20 minutit ja maksab kuus eurot. Arsti suunamisel on soolaravi haigekassa liikmetele tasuta. Ravikuuri pikkus on kümme kuni 20 seanssi.

20 PÄEVA ENIMLOETUD