Menu

.      

Eesti noored tahavad ära, välismaa noored Eestisse

 Põlva ühisgümnaasiumi 10. klassi õpilased (paremalt) Maja Toebs, Helena Lattik ja Silja Savi läinud reedel kooli saalis kohtumas tuntud inimestega.  Foto: Võrumaa TeatajaVESTLUSRING • Eesti noored tahavad kangesti kodumaalt ära minna, välismaa noored seevastu Eestisse tulla, selgus vestlusest koolinoortega.

Läinud reedel olid Põlva ühisgümnaasiumi saali kogunenud lõpuklasside noored, et kohtuda Eestis tuntud inimestega. Tegemist oli projektiga „Kahur” („Kasuta ja uuri”), mida veavad kolm noort aktiivset Võru naist Eliise Abel, Reet Värnik ja Anu Kikas. Projekti eesmärk on gümnaasiumide lõpuklasside noored kokku viia oma ala tunnustatud asjatundjatega, et õpilased saaks nendega tutvust teha ja töö ja tegemiste kohta järele pärida.

 

Reedel olid Põlvas noortega kohtumas europarlamendi liige Ivari Padar, majandusteadlane Andres Arrak, näitleja Veikko Täär, suhtekorraldaja Aune Past ning ajakirjanik, käesoleva artikli autor. Õpilased olid jaotatud kuue- kuni üheksaliikmelistesse laudkondadesse ja külalised liikusid laudkondade vahel, nii et kõigil õpilastel oli võimalus küsimusi esitada.Õpilastega kohtunud oma ala asjatundjad (vasakult) Andres Arrak, Veikko Täär, Ivari Padar ja Aune Past enne laudkondadega ühinemist. Foto: Võrumaa Teataja

„Siin on fantastiline!” kommenteeris oma Eesti-muljeid Põlva gümnaasiumi 10. klassi vahetusõpilane Maja Toebs, kes on pärit Saksamaalt Lääne-Berliinist. Sellega jagab Toebs paljude teiste Kagu-Eestisse elama tulnud sakslaste arvamust. „Mulle väga-väga meeldib siin,” rääkis Toebs, „siin on ilus loodus, inimesed on toredad ning kool on kaasaegne.” Maja Toebs tunnistas samas, et eestlased on suhtluse alguses liiga häbelikud.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD