Menu

.      

Jaak Pächter edendab hokit ja haiglat

Jaak Pächter: „Lõuna-Eesti haigla töö jätkamine praegusel kujul on oluline mitte ainult Võrumaale, vaid kogu Kagu-Eestile ning teiste seas ka Võrus asuvale kaitseväe garnisonile.” Foto: VÕRUMAA TEATAJA ARHIIVRõuge vallavolikogu ja Lõuna-Eesti haigla nõukogu esimees Jaak Pächter räägib intervjuus Võrumaa Teatajale, miks hakati Rõuges järsku jäähokit tagant lükkama ja millised pilved liiguvad Lõuna-Eesti haigla kohal.

Aastaid tagasi hüüti Rõuges välja mõte, et Eesti 90 meetri suusahüppetorni võiks ehitada kuhugi Rõuge ürgoru nõlvale. See pöörane mõte ei saanud teoks ja hüppemägi tervitab nüüd kõiki Otepääle sõitjaid. Ometi suudeti Rõuges millegi erandlikuga toime tulla: ehitasite Kagu-Eesti seni ainsa korraliku hokiväljaku. Miks selline valik, hoki pole Eestis sugugi nii levinud spordiala?

Jaak Pächter: Aga miks pole jäähoki populaarne? Sellepärast, et puuduvad võimalused seda mängida. Kui Rõuge kõrvale jätta, siis meile lähim jääväljak asub Tartus. Pole mõeldav, et Võrumaal või ka Põlva maakonna siinpoolses osas saaks hoki ja iluuisutamine kuidagi arenema hakata, kui selle harrastamiseks pole loodud võimalusi.

Viimastel talvedel on küll veekogudel pikalt jää peal olnud, kuid enam pole need ajad, kui poisid lükkasid järvel platsi lumest puhtaks ja hakkasid litrit taga ajama. Nüüd soovitakse profimat lähenemist: väljakupiirdeid, võrguga väravaid, valgustust, tegelikult ka katust ja seinu.

Meie hokiväljaku puhul on näha, kuidas heade tingimuste loomise korral hakkab spordiala populaarsus kiiresti kasvama. Rõuges teeb praegu hokitrenni kolm-neli viisikut ehk paarkümmend meest, pluss sama palju tavauisutajaid, seega kokku umbes poolsada inimest. Sealjuures pole nad kõik Rõuge inimesed, vaid ka mujalt Võrumaalt, samuti Põlvamaalt.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD