Menu

.      

Maavanema uhke vastuvõtt Kandles – pakuti isegi sushit

Maavanem ja maavanema proua kätlemas Võrumaa Partnerluskogu Anneli Otti, paremal seisab Võrumaa Omavalitsuste Liidu juht Tiit Tõnts. Foto: Võrumaa Teataja Ülo Tulik jutuhoos. Foto: Võrumaa TeatajaVASTUVÕTT • Kui Vabariigi President võtab oma külalisi vabariigi aastapäeva puhul vastu Estonias, siis maakondlik president ehk maavanem Andres Kõiv ja Võrumaa Omavalitsuste Liidu boss Tiit Tõnts korraldasid oma ühisaudientsi Kandles. Pidu oli küll väiksem ja tagasihoidlikum kui presidendi oma, kuid uhkeid tualette näha ja sütitavaid kõnesid kuulda sai sealgi.


Pidu algas kätlemistseremooniaga Kandle galeriis. Seejärel liiguti teatrisaali, kus asuti üheskoos kuulama Ivo Linna ja Anti Kammiste esinemist. Linna hingestatult esitatud isamaalised laulud meeldisid rahvale väga ja teda kutsuti ka korra lavale tagasi.


Vaade ühele paljudest pidulaudadest, esiplaanil vaagnake sushiga. Foto: Võrumaa TeatajaPärast laulukava pidas oma kõne Andres Kõiv ja kohe tema järel Tiit Tõnts. Kõiv rääkis, et astub rahva ette raske südamega, sest Võrumaa elanikkond kahaneb ja tööealised inimesed lähevad ära piiri taha. „Inimesed ja riik jäävad teineteisest üha kaugemale,” kurvastas ta. Tänukõnet peab teenekas Võrumaa kooli- ja kultuurielu edendaja Helgi Noormets. Foto: Võrumaa TeatajaMuret tekitas talle ka kiirabireform, mis tähendab Võrumaale kehvemat arstiabi. „Mureliku suuga” peetud kõnest hoolimata leidis maavanem olukorras ka midagi positiivset. „Pärast Põhjasõda oli Eestis napilt sada tuhat inimest,” tähendas ta ja lootis, et toime tullakse ka nüüd, ei tohi lihtsalt omavahel kiselda. „Võrumaa Nokia on tragidus, töökus ja tarkus,” pani ta kohalolijatele südamele. „On vaja lihtsalt võrukeste keeled ühel häälel laulma panna.”

PILDIGALERII

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD