Menu

.      

Räpo turismitalu näitab looduse ilu ja omapära

Räpo turismitalu rajatised asuvad eraldi maalilisel maastiku reljeefil, arvestades looduslikku maastiku arhitektuuri. FotO: BIRGIT PETTAITURISMIETTEVÕTE • Järgmisena väisasime Vastseliina tee äärde jäävat Räpo turismitalu, mis asub looduskaunis kohas, Võrumaa mägise maastiku kaunitel kuplitel Võru lähedal, Kütioru ürgoru ja Järvedeoru vahetus läheduses.

Räpo turismitalu on eraldiasuv kaasaegne atesteeritud puhkemaja ja laager, mis on tegutsenud alates 1995. aastast. Talu peremeheks on Arved Vaab, kes on omasõnul ka üks esimesi turismitalupidajaid Võrumaal. „Minu arvates on turism alguse saanud just siit Võrumaalt,” ütles ta.

Räpo talu

Aastaringselt avatud peamaja mahutab korraga 50-60 inimest.    Foto: BIRGIT PETTAITalumaa on antud endise Eesti Vabariigi poolt kingina kunagisele Vabadussõjast osavõtnud sõdurile. Hoone, kus ühe katuse all oli elutuba, rehi, laut ja söödahoidla, on säilinud nendest kaugetest aegadest ainukesena piirkonnas. Selles hoones asub praegu külaliste vastuvõtu kontor, kuhu on plaanis rajada ka talumuuseum.


Räpo turismitalu on saanud Võru valla heakorra konkursil aukirja.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD