Menu

.      

Mailis Reps Võrus:„Teil on konkurents Tartuga ja selgelt teie kaotate!”

Hetk kohtumiselt Võrumaa haridustöötajatega, mida vedasid Keskerakonna liikmed (vasakult) Toomas Paur, Mailis Reps ja Anneli Ott.	  Foto: Võrumaa TeatajaÜMARLAUD • Riigikogu liige ja endine haridusminister Mailis Reps hoiatas neljapäeval Võrumaa koolide esindajate ja haridustöötajatega kohtudes, et kui Võrumaa hariduselus riigigümnaasiumi loomisega juured lahti kistakse, siis tekib konkurents Tartuga ja Võrumaa hariduselu jääb kaotajaks.

Reps rääkis Kandle kultuurikeskuses toimunud kohtumisel, et riigigümnaasiumi loomisega ei tasu kiirustada, kuna see suretab välja võimaluse teistel gümnaasiumidel ellu jääda. „Kreutzwaldil on oma maine,” ütles Reps, „kui juured lahti kistakse, siis valivad õpilased Treffneri või Poska (Tartu linna gümnaasiumid – toim). Teil on konkurents Tartuga ja selgelt teie kaotate.”

 

„Kõige kaugemale on jõutud Viljandis,” kommenteeris Reps riigigümnaasiumide loomist, „seal on ülalpidamiskulud jäetud omavalitsuse kanda. Lubati ühte, aga saadi teine tulemus.”

Reps ütles, et näiteks Rap-la ei läinud maakonnakeskustest üldse riigigümnaasiumi loomisega kaasa. Võru linn tegi küll otsuse riigigümnaasiumi osas ära, aga kui see teema on vastumeelne, siis võib asja edasi lükata. Riigigümnaasiumi loomiseks on antud aega aastani 2020 ja kuni selle ajani on valitsus lubanud mitte teha vahet riigi- ja kohaliku omavalitsuse koolidel. Reps lisas, et tema teada on kõige positiivsem olnud riigigümnaasiumi loomise kogemus Haapsalus.

 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD